30 Eylül 2013 20:46

İki yeni aday

Şampiyonlar Ligi gruplarında ikinci maçların heyecanı başladı. F Grubunda ilk maçlarını 3’er puanla tamamlayan Arsenal ve Napoli, liderlik mücadelesi verecek.Sezon başında yaptıkları transferlerle ayrı bir kimliğe bürünen iki ekip hem Şampiyonlar Ligi’nde hem de kendi liglerinde büyük sükse yakalamayı başardı.Jack W

İki yeni aday
Paylaş

Sezon başında yaptıkları transferlerle ayrı bir kimliğe bürünen iki ekip hem Şampiyonlar Ligi’nde hem de kendi liglerinde büyük sükse yakalamayı başardı.
Jack Wilshere, Aaron Ramsey ve Mesut Özil’den oluşan orta saha hattı, 2005’in Barcelona’sını anımsatıyor. Genç ve kendinden emin 3 orta saha ve sürekli pas yapabilen bir ekip. En uç noktada Olivier Giroud, gol yollarında eksik kalıyor gibi ancak neredeyse her ikili mücadeleyi kazanıyor olması kafa toplarındaki hakimiyet, takımı fazlasıyla rahatlatıyor.
Per Mertesacker ve Laurent Koscielny savunma hattında ara ara komik hatalar yapsalar da birçok pozisyonda olmaları gereken noktada olmayı başarıyorlar.
Mini bir Real Madrid ekibi kuran Napoli, en fazla Gonzalo Higuain ile güç kazandı. Raul Albiol, Jose Maria Callejon’u da kadrosuna katan maviler, yeni teknik direktör Rafael Benitez’in turnuva başarısı bu yıl Napoli’yi gizli sürprizlerden yapıyor.
Saat 21.45’te başlayacak karşılaşma Arsenal’in sahası Emirates Stadyumu’nda oynanacak.

SON FİNALİST SAHNE ALIYOR

Geçtiğimiz yıl kupa finalinde yenilerek kupayı Bayern Münih’e kaptıran Borussia Dortmund, Fransa ekibi Marsilya’yı ağırlıyor.
Daha önce iki ekip arasında oynanan iki maçı da Marsilya kazandı.
Sezon sonu gideceğini açıklayan Polonyalı Robert Lewandowski, 7 golle takımın en golcü ismi. Geçtiğimiz yıl Saint-Étienne’de forma giyen Pierre Aubameyang ise Marsilya takımını en iyi bilen oyuncuların başında geliyor.
Fransa ekibinde ise gol ayakları Andre Pierre Gignac ve Dimitri Payet’in 3’er golü bulunuyor. (SPOR SERVİSİ)


MESUT VE HİGUAİN

Transfer sezonun başlamasıyla birlikte takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Gonzalo Higuain, Napoli’nin yolunu tutarken sürpriz bir şekilde Madrid ekibiyle yaşanan sorunların ardından Arsenal’a gelen Mesut, şimdi farklı takımların formalarıyla karşı karşıya gelecek. Her ikisi de gittikleri takımların kimyasını baştan aşağı değiştirdi. Takımları ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon sürprize ne kadar açık ve aday ise Higuain ve Mesut Özil de takımları için bu yıl ve gelecekte efsaneleşmeye o kadar aday.


YARININ MAÇLARI

A Grubu: Bayer Leverkusen - Real Sociedad * Shakhtar Donetsk - Manchester United.
B Grubu: Paris Saint - Germain    Benfica * Anderlecht - Olimpiakos
C GRUBU: Manchester City     - Bayern Münih * CSKA Moskova - Viktoria Plzen
D GRUBU: Manchester City    -Bayern Münih * CSKA Moskova    Viktoria Plzen

ÖNCEKİ HABER

Kara Kobralar’da hedef 98 ruhu

SONRAKİ HABER

Şeytan kendisine inanılmamasını ister

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...