30 Eylül 2013 20:43

Kara Kobralar’da hedef 98 ruhu

ÜÇÜNCÜ ligde mücadele eden Belediye Vanspor lige iyi başladı. 2 galibiyet, 2 beraberlik ile namağlup durumda olan Belediye Vanspor 3. sırada bulunuyor.Türkiye kupasında ilk turda Siirtspor’u yenen kırmızı siyahlılar, geçtiğimiz günlerde oynanan bir üst maçında hiç kimsenin ihtimal vermediği bir şekilde Bank Asy

Kara Kobralar’da hedef 98 ruhu
Paylaş

Türkiye kupasında ilk turda Siirtspor’u yenen kırmızı siyahlılar, geçtiğimiz günlerde oynanan bir üst maçında hiç kimsenin ihtimal vermediği bir şekilde Bank Asya Ligi ekiplerinden Manisaspor’u Mazlum ve Aykut’un golleriyle 2-0 yenerek bir üst tura yükseldi.
Depremden sonra onarılmayan statlarından dolayı 2000 kişilik portatif tribünü 3500 kişiyle dolup taşıran Kara Kobralar taraftar grubu takımlarını tezahüratlarıyla her zamanki gibi yalnız bırakmıyor. Kısıtlı imkanları ve Vanlı genç oyuncuların ağırlıkta bulunduğu yeni takımıyla Teknik Direktör Cahit Sönmez üst ligleri hedefleyen bir takım yaratmak istiyor.
Manisaspor maçının ardından Kara Kobralar Taraftarlar Derneği’nde yaptığımız röportajda galibiyetin onlar için bir umut olduğunu ve Türkiye kupasında gruplara kalmayı ligde ise şampiyonluk, en kötü ihtimal play-off’lara kalmayı hedeflediklerini söyledi.
Taraftarlar ayrıca Van halkına çağrıda bulundu. Halkın maçlara gelerek takımlarına destek vermelerini isteyen taraftarlar, takım, taraftar ve halkın gücüyle 1998 ruhunu tekrar diriltip Süper Lig’e çıkmak istediklerini belirttiler. Taraftarların en büyük isteği ve yakındıkları konu depremde zarar gören ve depremin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen halen onarılmayan Şehir Stadyumu’nun bir an önce yapılması.

ACILARI PAYLAŞIYORLAR

Sosyal sorunları pankart ve tezahüratlarında her zaman dile getiren taraftarlar, Van depremi sırasında maçlarını İstanbul’da oynayan takımlarına hasretliği çekerken, depremde kaybettikleri tüm kardeşleri için yaptıkları deprem bestesi ile birçok kesimden övgüler aldı.
Taraftarlar ülkenin neresinde olursa olsun yaşanan her acıyı kendilerinin de yaşayarak her zaman tüm halkların acılarını paylaşmaya ortak olduklarını belirtti. Küfüre, hakarete her zaman karşı olduklarını sporun ve taraftarlığın ahlak kuralları içerisinde olması gerektiğini söylediler. (Van/EVRENSEL)


DEPREM BESTESİ

Deprem oldu şehrimde 13:41’de
Doğunun incisi tanınmaz halde
Enkaz altında canlar ses var her yerde
Uğurladık onları ebediyete.
 
Vanlılar ağlıyor yaşlar akıyor
Bu kışta dışarıda halkım donuyor
Batıda insanlık ölüp gidiyor
Artçı depremler hala rahat vermiyor.
 
Acılar tazeyken bir deprem daha
5.6ymış fakat palavra
8.2ymiş meğer aslında
Kaderimiz değişti işte bu anda
 
Yoğun göçler başladı bir can havliyle
Dağıldı Van Halkı başka illere
29 saniye vurduk tam dibe
Hayalet şehir derler işte Van öyle
 
Düştüysek kalkarız elbet sonunda
Şükürler eksilmesin o yaradana
Van’da Türkiye’de unutmayın ha
Buda cevabım olsun Müge Anlıya.

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’nin EOC adayı Arat

SONRAKİ HABER

İki yeni aday

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa