28 Mayıs 2011 12:37

Mesajlara kanmayın!

TÜDEF, E-posta adreslerine ve cep telefonlarına gelen “Ödül kazandınız”, “kol saati kazandınız” mesajlarıyla kimlik bilgileri ve adresleri isteyen uluslararası ve Türkiye’de bulunan dolandırıcılık çetelerine karşı tüketicileri uyardı. Bu konudaki şikayetlerin arttığını kaydeden TÜDEF Genel Başkan Yardımcıs

Mesajlara kanmayın!
Paylaş

TÜDEF, E-posta adreslerine ve cep telefonlarına gelen “Ödül kazandınız”, “kol saati kazandınız” mesajlarıyla kimlik bilgileri ve adresleri isteyen uluslararası ve Türkiye’de bulunan dolandırıcılık çetelerine karşı tüketicileri uyardı. Bu konudaki şikayetlerin arttığını kaydeden TÜDEF Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, elde edilen bilgilerle tüketiciler adına sahte kimlikle, kredi kartları düzenlemek, hesaplarına ulaşmak, şifre ve diğer güvenlik bilgilerini elde etmek gibi amaçların olduğuna dikkat çekti. Çetin, “Tüketicilerimiz, ‘bilinçli tüketici’ tavrı göstererek bu tur sahtekar ve dolandırıcıların oyununa gelmemelidir” dedi.

Çetin, Türkiye’deki dolandırıcıların “bankacılıkdüzenlemekurulu.com” adına gönderdikleri mesajlarda güvenlik nedeniyle banka bilgilerinin ve şifrelerin yenilenmesini istediklerini kaydetti. Çetin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun şimdiye kadar mesaj yoluyla bu tür bilgiler istemediğini ve resmi sitesinin de www.bddk.org olduğunu vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bağımsızlara akademisyen desteği

SONRAKİ HABER

Öğrenciler hocalarının yanında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...