30 Eylül 2013 18:28

DİSK: Çalışma Meclisinde mutabakat yok!

DİSK Genel Sekreteri Dr. Arzu Çerkezoğlu yaptığı açıklama ile 10. Çalışma Meclisini değerlendirdi. Çerkezoğlu Çalışma Meclisinde mutabakat olmadığını belirterek emek düşmanı yasaların ancak alanlarda verilecek mücadele ile durdurulabileceğini dile getirdi.Toplantının bir mutabakata varılamadan sona erdiğine dikkat çe

DİSK: Çalışma Meclisinde mutabakat yok!
Paylaş

DİSK Genel Sekreteri Dr. Arzu Çerkezoğlu yaptığı açıklama ile 10. Çalışma Meclisini değerlendirdi. Çerkezoğlu Çalışma Meclisinde mutabakat olmadığını belirterek emek düşmanı yasaların ancak alanlarda verilecek mücadele ile durdurulabileceğini dile getirdi.
Toplantının bir mutabakata varılamadan sona erdiğine dikkat çeken Çerkezoğlu, “Kıdem tazminatı, taşeron işçilik ve özel istihdam büroları gibi başlıklar altında sürdürülen tartışmalarda bir uzlaşma sağlanmamasına rağmen Bakanlığın hazırlattığı bir metin, “Çalışma Meclisi Sonuç Bildirgesi” olarak salonda okunmuştur. Bu nedenle temsilcilerimiz toplantıyı terk etmiştir” dedi.
Çalışma Meclisinin sonuç bildirgesine atıf yapılarak gerçekleştirilecek yasal düzenlemelerin, “sosyal diyalog” sonucu ortaya çıkan düzenlemeler olmayacağını vurgulayan Çerkezoğlu, “Bu sonuç bildirgesine katılmadığımız etkinliği düzenleyen Bakanlığa yazılı olarak iletilecektir” diye belirtti.

İŞÇİLER DİKKATE ALINMADI

Sendika olarak itirazlarının ve çözüm önerilerinin dikkate alınmayıp metne geçmediğini ancak işveren ve hükümet sözcülerinin ağzından çıkan bir çok kritik vurgunun, metne aynen yansıdığının altını çizen Çerkezoğlu, şöyle devam etti; “Sadece toplantıya katılan işçi temsilcilerinin değil salondaki işçilerin söylemleri ve talepleri de metne yansımamıştır. İşçiler, taşeron işçilerinin nasıl ezildiğini ve sömürüldüğünü defalarca ifade etmiş ancak Bakanlık ve işveren örgütleri bu feryadı duymamak konusunda ısrarcı olmuştur. Özetle Çalışma Meclisi nasıl başladıysa öyle bitmiştir. İlk gün Başbakan konuyla ilgisiz kendi siyasi gündemini anlatıp salondan ayrılmıştır. Tüm bu olaylarla beraber ele alındığında sonuç metnindeki “monolog” bir sürpriz değildir.”
Emek düşmanı yasaların ancak sokakta ‘mücadeleye devam’ diyerek durdurulabileceğini söyelyen Çerkezoğlu, “DİSK, işçi sınıfının güvenceli iş, örgütlenme özgürlüğü, insanca çalışma ve insanca yaşam talepleri doğrultusunda bir mücadeleyi, tüm emek ve demokrasi güçleriyle omuz omza sokakta büyütecektir” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mülteciler için alınan eşyalar çöpe atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...