28 Mayıs 2011 12:33

Bağımsızlara akademisyen desteği

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku halk emekçileri ve aydınları birleştirmeye devam ediyor. Blokun İstanbul adayları çok sayıda üniversiteden akademisyenle dün kahvaltıda buluştular. Kahvaltılı buluşma, 2007 Genel Seçimlerinde Bin Umut Adaylarını desteklemek için oluşturulan ve Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun

Paylaş

SOKAĞIN SESİNİ MECLİSE TAŞIMAK

Cezayir Restaurant’ta gerçekleşen toplantıya Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel ve 1. Bölge Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel ile Prof. Dr Nükhet Sirmen, Tarih Vakfı’ndan Orhan Silier, Prof. Dr. Fikret Adaman, Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Prof. Dr. Fatma Gök’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda akademisyen katıldı. Yapılan açış konuşmasında Bin Umut Dayanışma Koordinasyonunun önceki çalışmaları özetlenerek, “Sokağın sesini Meclise taşımanın” önemi vurgulandı.

‘AYDINLAR OLMADAN OLMAZ’

Daha sonra söz alan Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun çıkış noktasının güçleri birleştirmek, halkın kendi siyasetiyle kendi geleceğini eline almasını sağlayarak ortak bir hat oluşturmak olduğunu hatırlattığı konuşmasında hedeflerinin eşit haklar temelinde, demokratik anayasa ile ana dilde eğitimi ve farklı haklara saygı çerçevesinde emeğe dayalı bir mücadele sürdürmek olduğunu vurguladı. Tüzel, “Bu mücadele aydınlar, akademisyenler olmadan eksik kalırdı” dedi.

‘ANAYASA SÜRECİNDE BİRLİKTE OLMALIYIZ’

22 Temmuz 2007 seçimlerinde Bin Umut Adayı olarak milletvekili seçilen Ufuk Uras da toplantıda bir konuşma yaptı. Uras, “Dün yaptıklarımız yarın yapacaklarımızın habercisidir” derken Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel de Blokun ve seçilecek milletvekillerinin yeni dönemde en önemli görevlerinin Yeni Anayasa yapım sürecine müdahale etmek olacağının altını çizdi. Tuncel, “Blok bu sürece müdahale edebilir. Ancak bir arada olmak ve bu mücadeleyi birlikte yükseltmek zorundayız” diye konuştu.  Bağımsız adayların ardından söz alan akademisyenler de seçim süreci ve sonrasına dair yapılması gerekenlerle ilgili önerilerini paylaşarak, Bloka desteklerini açıkladılar. (İstanbul/EVRENSEL)


TÜZEL: KİMSE BİZİ DİNLE KANDIRMAYA ÇALIŞMASIN

EMEK, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel, Gürpınar ve Avcılar’da halk toplantılarına katıldı. Halktan seçim çalışmaları hakkında bilgi alan Tüzel, önerileri dinledi.

Tüzel ilk olarak Beylikdüzü’ne bağlı Gürpınar’da semt pazarını dolaştı, halkla ve esnafla sohbet etti. Daha sonra düzenlenen halk toplantısına katılan Tüzel, Gürpınar sakinlerinin seçim çalışmaları hakkındaki düşüncelerini ve önerilerini dinledi. Toplantıda söz alan emekli bir imam AKP’nin dini kullanarak halkı kandırmaya çalıştığını söyledi. İmamın “Bizleri geri bıraktılar, şimdi bizi dinimizle kandırıyorlar. Halbuki inanç Allah ile kul arasındadır. Kimse bizi dinimizle kandırmaya çalışmasın” sözleri alkışlarla karşılandı.

EMEKÇİ İKTİDARI KURULANA KADAR

Seçim çalışmaları sırasında yaşanan güzel anların da paylaşıldığı toplantıda Blokun Türk ve Kürt emekçilerini birleştirmesinin önemine değinildi. Kürt mücadelesine soğuk bakan kişilerin “Kürtler bir Giresunlu adaya oy veriyorsa bu işte bir iş vardır” diyerek seçim çalışmalarına ilgi duymaya başladığının anlatılması da gülüşmeler ve alkışlarla yanıt bulurken, Seçim Bürosu Sorumlusu Serkan Laçin, “Blokun kurulduğunu duyunca sevinçten ağlayan insanlarla karşılaşıyoruz. Bu yüzden var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.
Toplantıda Gürpınarlıların Blok çalışmasının seçim sonrasına da taşınması talepleri öne çıktı. Gürpınarlıları dinledikten sonra söz alan Tüzel de Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun bir seçim çalışması olmadığını, Türk ve Kürt emekçilerinin iktidarını sağlamayı hedefleyen bir güç birliği olduğunu vurguladı.

3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel daha sonra Avcılar’da bir kahve toplantısına katıldı. Oldukça kalabalık toplantıda Tüzel’in yanı sıra Tarihçi Erdoğan Aydın, ÖDP Parti Meclisi Üyesi Halis Yıldırım ve Av. Orhan Kılıç gibi çok sayıda kişi konuşma yaparak Blokun önemini vurguladılar. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avcı, işçileri sandıklara sahip çıkmaya çağırdı

SONRAKİ HABER

Mesajlara kanmayın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa