28 Mayıs 2011 12:26

Önder’e ilgi yoğun

EMEK, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder de, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. İlk olarak Eyüp Güzeltepe Mahallesi’nde önce esnaf ziyareti yapan Önder, esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştı.Esnaf ziyareti yaparken caddeden geçmekte

Paylaş

Esnaf ziyareti yaparken caddeden geçmekte olan bir taksi şoförü Önder’i durdurarak, “Sırrı Abi sen bizim her şeyimizsin. Gönlümüz her zaman seninle. Seni Mecliste görmekten büyük mutluluk duyarız” diyerek sarıldı. Esnafın ilgilisinin yanında minibüs şoförleri de yolda Önder’i durdurarak sohbet etti. Bütün esnafı tek tek gezen Önder, inşaat işçilerini de ihmal etmeyerek tokalaştı. Esnaf ziyaretinden sonra Önder Nurtepe’de bulunan seçim bürosunda kadınlarla buluştu. Yüze yakın kadının katıldığı toplantıda konuşan Önder, düzen partilerinin kadınlar için kadın beyannamesi dahi olmadığını ve bu partilerin kadın politikalarının bu şekilde bile belli olduğunu söyledi.

Önder, “Bizim partimizin bütün alanlarında eş başkanlık sistemi uygulanıyor. Ve kadın başkanlar olmadan hiçbir karar alınmıyor. Biz bunu kendimiz de bir ilke edindik ve olması gereken de bu” şeklinde konuştu. Nurtepe’deki kadın toplantısından sonra Önder, Alibeyköy’de bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneğini ziyaret etti. Cemevi ziyaretinden sonra Cengiz Topel Mahallesi’nde bulunan seçim bürosunda da kadınlarla toplantı düzenleyen Önder, burada kadınlar tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Önder, akşam saatlerinde de başka bir toplumsal kesim olan Lambda İstanbul LGBTT üyeleriyle buluştu. Önder, LGBTT üyelerinin yaşadıkları sorunları dinledi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar Sebahat Tuncel’e oy istedi

SONRAKİ HABER

Avcı, işçileri sandıklara sahip çıkmaya çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...