30 Eylül 2013 13:51

Özel Güvenlik’e SOMA’yla su sıktılar!

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi önünde toplanan Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup üniversite öğrencisi, SOMA (Siyasal Olaylara Müdahale Aracı) adını verdikleri maketi üniversite binasına sokmak istedi. Öğrenciler bu girişime izin vermeyen özel güvenlik görevlilerine ellerindeki pet şişelerle su sıktı,&nbs

Özel Güvenlik’e SOMA’yla su sıktılar!
Paylaş

Öğrenci Kolektifleri üyesi 10 kişilik grup saat 11.00'de İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi giriş kapısında toplandı.

Öğrenciler yanlarında getirdikleri Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'na (TOMA)  benzettikleri,  SOMA'yı kampüse sokmak istedi. Ancak özel güvenlik görevlileri, öğrencilerin SOMA'yla içeriye girmelerine izin vermedi. Bunun üzerine öğrenciler araçların girdiği kapıya yöneldi. Öğrenciler çevik kuvvet polisinin yanından geçerek, araç kapısına gitti. Burada da aynı uygulamayla karşılaşan öğrenciler, polisin yaptığı müdahale uyarılarına benzer uyarılar yaptıktan sonra ellerindeki şişelerden su sıkmaya başladı. Özel güvenlik görevlileri ıslanmamak için kaçmayı tercih etti.

Öğrenciler sonra tekrar öğrenci giriş kapısına gittiler. Kapının kapalı olduğunu gören öğrenciler buradaki özel güvenlik görevlilerine de su sıktı. Ancak bir güvenlik görevlisi öğrenciyi itip elindeki şişeyi alınca, kısa süreli bir arbede yaşandı. Olaylar sırasında SOMA da parçalandı. Eylemin ardından öğrenciler kampüse girdi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tuzluçayır’da yine polis müdahalesi

SONRAKİ HABER

‘Munzur yok edilmeden projeler iptal edilsin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...