29 Eylül 2013 15:21

‘Akil İnsanlar da raporları açıklasın’

TÜRKİYE Barış Meclisi (TBM) ile Akil İnsanlar Komisyonu üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda ‘Barış sürecinin neresindeyiz’ konulu panel düzenledi. Panele Akil İnsanlar Komisyonu üyeleri Celalettin Can, Fazıl Hüsnü Erdem, Şemsettin Koç, Oral Çalışlar ile BDP Muş Milletvekili Sırr

‘Akil İnsanlar da raporları açıklasın’
Paylaş

TÜRKİYE Barış Meclisi (TBM) ile Akil İnsanlar Komisyonu üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda ‘Barış sürecinin neresindeyiz’ konulu panel düzenledi. Panele Akil İnsanlar Komisyonu üyeleri Celalettin Can, Fazıl Hüsnü Erdem, Şemsettin Koç, Oral Çalışlar ile BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık katıldı. Panelde konuşan Celalettin Can devletin çözüm sürecinde Akil İnsanlara verdiği sözü tutmadığını belirterek, “Gerillalar sınır dışına çekiliyor, devlet kalkıyor karakol yapıyor, insansız hava araçlarıyla onları takip ediyor. Bu süreci zedeliyor” dedi. Devlet tarafından görevlendirildiklerini ancak ‘demokratikleşme paketi’nde ne olduğunu kendilerinin bile bilmediğini söyleyen Can, “Akil insanlar 60 bine yakın kişiyle görüştü. Bunları raporlaştırdı. Başbakan demokratikleşme paketini açıkladıktan sonra biz de raporlarımızı açıklamalıyız. Halk neyin ne olduğunu bilmeli” dedi.

Gazeteci-Yazar Oral Çalışlar ise Kürt sorununun çözümünün zaman alacağını belirterek, “Bu işin inişleri çıkışları var. 100 yıldır reddettiğiniz halkın sorununu 6 ayda çözemezsiniz” dedi. Çalışlar, “Ana dilinde eğitim hakkı en temel insani haktır. Kürt halkı bunun için mücadele etti. Öyle mücadeleler verdi ki hepimize ders oldu” dedi.

Kürt halkının barış karşısındaki samimiyetini test etmenin büyük bir haksızlık olduğu söyleyen BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise 100 yıldır Kürtlere baskı uygulandığını belirterek, “Bizim kavgamız egemen güçlere karşıdır. Barış olacaksa da onurlu bir barış olsun. Özveriyi sadece Kürtlerden beklemeyin” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Ceylan devlet dersinde öldürüldü

SONRAKİ HABER

Demokrasi paketi mi? Demokrasi mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...