29 Eylül 2013 14:34

Ağrı'da öğrencilerden yurt protestosu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde öğrenim gören ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda kalan öğrenciler, kendilerine haber verilmeden yarı özel yurda yerleştirilmelerini protesto etti.Üniversitesin farklı fakültelerinde öğrenim gören 250 öğrenci, kendilerine haber verilmeden yarı özel yurda yerleştirildikleri

Ağrı'da öğrencilerden yurt protestosu
Paylaş

Üniversitesin farklı fakültelerinde öğrenim gören 250 öğrenci, kendilerine haber verilmeden yarı özel yurda yerleştirildiklerini iddia etti. Çevre yolundaki yarı özel yurdun önünde toplanan öğrenciler, KYK’nin normal yurdu için ayda 110 lira ödediklerini, tatil döneminde bilgileri dışında aylığı 170 lira olan yarı özel yurda geçişlerinin yapıldığını belirtti. Türkçe öğretmenliği 4. Sınıf Öğrencisi Hasan Göngür, yetkililerin bir an önce yapılan yanlışlığı düzeltmeleri gerektiğini savunarak şöyle dedi:
“Biz genel yurtlara kayıtlıyız. İrademiz dışında bizi sözde yüksek standartlı yarı özel yurda aldılar. Bu yurdun diğerinden hiçbir farkı yok ve yemekler çok pahalı. Bizi nasıl buraya gönderdilerse aynı şekilde eski yurdumuza geri alsınlar. Ayrıca yarı özel denilen yurdun standartları da iyi değil. Birçok arkadaşımızın maddi durumu masrafları karşılayamıyor. Eğer taleplerimiz karşılanamazsa tepkimizi farklı şekilde dile getireceğiz.” (AĞRI)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: 3 çocuk yetmez 4 çocuk yapın

SONRAKİ HABER

Tekin'den Şansal'ın iddialarına yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa