29 Eylül 2013 13:43

Mezarı bulunamayan Veysel Güney’e anıt mezar

12 Eylül darbesiyle idam edilen ancak mezarı bugüne kadar bulunamayan Veysel Güney için Malatya’daki köyünde anıt mezar yaptırıldı. Anıt mezarın açılışına katılan yüzlerce kişi Güney’in cenazesinin bulunmasını istedi.12 Eylül 1980 darbesinin ardından 11 Haziran 1981 günü Antep’te idam edilen a

Mezarı bulunamayan Veysel Güney’e anıt mezar
Paylaş

12 Eylül 1980 darbesinin ardından 11 Haziran 1981 günü Antep’te idam edilen ancak cenazesi ailesine verilmeyen Veysel Güney için köyünde yaptırılan anıt mezar, yüzlerce kişinin katıldığı bir etkinlikle açıldı. Anıt mezarın açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Devrimci 78’liler Federasyonu üyeleri, Veysel Güney'in babası Ali Güney, Veysel Güney'in ağabeyi Ayhan Güney ve çeşitli siyasi partiler ile kitle örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Açılışta ilk konuşmayı yapan Güney'in ağabeyi Ayhan Güney, “Bize Veysel'in mezarını vermediler, ama biz onu kallbimizde yaşatıyoruz. Buradaki kalabalık onu yaşatıyor ve yaşatacağına inanıyorum” dedi.

Devrimci 78'liler Federasyonu adına konuşan Ethem Dinçer, katillerin bir an önce yargılanmasını, cenazenin de teslim edilmesini istedi.

HER ŞEY BİLİNİYOR AMA MEZAR YERİ BİLİNMİYOR

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da Veysel Güney’in dosyasının, hukuksuzluğun, keyfiliğin, bu ülkeye yaşatılan acıların özeti olduğunu belirterek, “Düşünün ki, idam kararını verenler biliniyor, idamı infaz edenler biliniyor, infazın yapıldığı yer biliniyor, infazda görevli savcı biliniyor, cesedin teslim edildiği yüzbaşı biliniyor ama Veysel’in yeri halen bilinmiyor. Bu utanç tablosunu anlayabilmek, normalleştirmek, bunu sıradan bir olay olarak kabul etmek mümkün değildir” dedi.

Etkinlikte son sözü alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise “32 yıl önce cesaretle halkı için, bağımsızlık için, emperyalizme ve faşizme karşı verdikleri özgürlük ve demokrasi mücadelesinde, gencecik 20'li yaşlarında ölüme gidenleri konuşmuyoruz. Bugün aslında burada 2013 yılının Türkiyesinde, aynı utancın tekrar tekrar yaşandığı, aynı tezgahın tekrar tekrar kurulduğu, gençlerimizin meydanlarda faşizmin çarklarında yeniden katledildiği günleri yaşıyoruz” diye konuştu. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Paketlere değil Türkiye halklarına güveniyoruz’

SONRAKİ HABER

Çarşı'dan taraftar operasyonuna tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...