29 Eylül 2013 13:23

‘Paketlere değil Türkiye halklarına güveniyoruz’

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yarın açıklayacağı ‘demokratikleşme paketi’ ile hiç ilgilenmediklerini belirterek, “Biz sadece Türkiye halklarına güveniyoruz” dedi.Siirt Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Siirt Fıstık ve Doğa ile Buluşma Festivali etkinlikleri ka

‘Paketlere değil Türkiye halklarına güveniyoruz’
Paylaş

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yarın açıklayacağı ‘demokratikleşme paketi’ ile hiç ilgilenmediklerini belirterek, “Biz sadece Türkiye halklarına güveniyoruz” dedi.

Siirt Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Siirt Fıstık ve Doğa ile Buluşma Festivali etkinlikleri kapsamında Siirt Üniversitesi konferans salonunda BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Batman Milletvekili Ayla Akat, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve Gazeteci-Yazar Erdoğan Aydın’ın katıldığı, ‘Demokratik çözüm sürecinde yeni anayasanın rolü’ konulu panel düzenlendi.

Panelde ilk sözü alan Öztürk Türkdoğan, Türkiye’nin halen darbe anayasası ile yönetildiğini belirterek, “Sadece Kürt sorununun demokratik temelde çözümü bakımından değil, diğer bütün sorunlar bakımından da yeni ve demokratik bir anayasa gerek” dedi.

Ayla Akat ise Kürt sorununun dil, kimlik ve kültür özgürleşmesi ile hak ve hukuk temelinde çözülebilecek bir sorun olduğunu belirterek, “Demokratik çözüm süreci anayasa süreciyle direk bağlantılı” dedi.

Türkiye’nin bir ‘paketler demokrasi’si ile yönetildiğini, bunun da rejimi demokrasiden uzaklaştırdığını ifade eden Erdoğan Aydın ise “AKP, iktidarının ilk döneminde süreci değiştirme sözü ve taahhüdü ile halkın karşısına çıktı. Ancak aslında AKP’nin vizyonunun bir öncekilerden sadece dil olarak farklı olduğu ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

Panelde son sözü alan Sırrı Süreyya Önder, demokratikleşme paketine değinerek, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Eylül’de açıklayacağı demokratikleşme paketi ile hiç ilgilenmiyoruz. Biz sadece Türkiye halklarına ve kendimize güveniyoruz. Anayasada çok dilli belediye hizmeti olmamasına rağmen Kürtler iktidar oldukları merkezlerde yaşayan halkların dilini, dinini, kültürünü özgürce yaşayabilmeleri için çalışmalar yürüttü. Türkiye halkları numaradan demokrasi istemiyor. Eşit ve özgürlükçü demokrasiyi kendi duruşumuzla sağlayacağız. Bunun için de kimsenin bize demokrasi bahşetmesini istemiyoruz” dedi. (Siirt/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Federal Kürdistan’da seçim sonuçları açıklandı

SONRAKİ HABER

Mezarı bulunamayan Veysel Güney’e anıt mezar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...