28 Mayıs 2011 12:09

Adana’da aydınlardan Bloka destek

ADANA’da aydın, sendikacı, akademisyen, kültür ve sanat dünyasından isimlerin arasında olduğu 150 imzacı, yaptıkları açıklamayla Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunu desteklediklerini belirtiler.İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi binasında yapılan basın açıklamasında bağımsız adayları desteklediklerini kamuoyun

Adana’da aydınlardan Bloka destek
Paylaş

ADANA’da aydın, sendikacı, akademisyen, kültür ve sanat dünyasından isimlerin arasında olduğu 150 imzacı, yaptıkları açıklamayla Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunu desteklediklerini belirtiler.

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi binasında yapılan basın açıklamasında bağımsız adayları desteklediklerini kamuoyuna duyuran ve herkesi destek olmaya çağıran imzacılar,  kampanyanın devam edeceğini belirttiler. İmzacılar, Adanalı bütün seçmenlere 12 Haziranda bağımsız adaylara oy verme çağrısında bulundular. Açılış konuşmasını yapan EMEP GYK Üyesi Halil İmrek, insanlıktan, barıştan, eşitlikten yana kullanan gazeteciler ve bilim insanlarından oluşan 330 aydının İstanbul’da başlattığı destek açıklamasının yankı uyandırdığını söyledi. İmrek, barışı sağlamak, ayrışmayı, duygusal kopuşu engellemek, halkların kardeşliğini tesis etmek için aydınların başlattığı çıkışın, birçok ilde devam eden destek açıklamalarının ardından Adana’da da karşılık bulduğunu söyledi. İmrek, önümüzdeki süreçte de imzaların devam edeceğinin altını çizdi. Daha sonra söz alan Adana Demokratik Anayasa Hareketi Girişimi Sözcüsü Başak Yıldırım,  Demokratik Anayasa Hareketi Girişimi olarak Türkiye’nin yeni demokratik bir anayasa için oylarını Blokun  adaylarına vereceklerini söyledi. İHD Adana Şube Başkanı Aydın Sincar, ezilen halkların sistem partilerine karşı birleşmesi için Bloktan başka seçenek olmadıklarına vurgu yaptı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Anadolu Yürüyüşçüleri destek bekliyor

SONRAKİ HABER

‘Çanakkale’de oyumuza sahip çıkacağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...