28 Mayıs 2011 11:53

Anadolu Yürüyüşçüleri destek bekliyor

AKDENİZ’den, Karadeniz’den, Marmara’dan, Ege’den yollara düşen Büyük Anadolu Yürüyüşçülerine, Ankara Gölbaşı’na gelmelerinin üstünden bir hafta geçmesine karşın kente girişlerine hâlâ izin verilmiyor. Polis barikatı nedeniyle Gölbaşı’nda konaklamak zorunda kalan yü

Paylaş

Gölbaşı ilçe merkezine yakın bir bölgede, yol kenarında bekletilen yürüyüşçüler, bir haftadır su, yiyecek ve tuvalet sorununa karşın direnişlerine devam ediyorlar.

‘BARAJ VE HES İSTEMİYORUZ’

Sarı Keçililer Derneği Başkanı ve Anadolu Yürüyüşçüleri Kervanının Sözcüsü Pervin Çoban Savran, Anamur’dan Gölbaşı’na kadar ‘Yağmur’ ve ‘Bulut’ isimli iki devesiyle birlikte 680 kilometre katetmiş. Savran, kendi yaşadıkları bölgede hayvancılığın ve tarımın bitirilmek istendiğini belirtti. Yaşadıkları bölgede Göksu havzasına baraj kurulduğunu belirten Savran, bölgede ne baraj ne de hidroelektrik santrali istediklerini söyledi.

Yürüyüşe Doğu Karadeniz’den katılan ve 50 günlük yürüyüş sonunda Gölbaşı’na ulaşan Saner Şen ise polisin barikat kurarak engellemesinin hukuksuz olduğunu söyledi. Şen, “Sabah burada uyandığımızda 600 çevik kuvvet polisiyle karşılaştık. Bir haftadır barikatı açmalarını bekliyoruz” dedi. Yürüyüşün İzmir kolundan gelen Ceren Ünsever de, Ege bölgesinde siyanürlü maden araştırmaları nedeniyle doğanın katledildiğini söyledi.

‘YÜRÜYÜŞÇÜLERİN SAĞLIĞI TEHLİKEDE’

Ankara Tabip Odası (ATO) da yürüyüşçülere yaptığı ziyaretlerde, yürüyüşçülerin sağlığının tehlikede olduğunu tespit etti. ATO’dan yapılan yazılı açıklamada, yürüyüşçülerin günlerdir süren yolculuktan sonra, bir haftadır temiz su, yıkanma ve beslenme olanaklarından yoksun olarak Gölbaşı’nda bekletildiği hatırlatıldı. Özellikle kadın ve çocukların temel temizlik koşullarının yoksunluğuna dikkat çekilen açıklamada, yürüyüşçülerin bulaşıcı solunum yolları hastalıkları, ishaller, paraziter hastalıklar, idrar yolu enfeksiyonları ve zehirli hayvan ısırıkları ile tehdit altında olduğu uyarısı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Terme Ovası için umut oldu

SONRAKİ HABER

Adana’da aydınlardan Bloka destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...