28 Mayıs 2011 11:50

Terme Ovası için umut oldu

DANIŞTAY, Samsun Terme’de tarım arazisi üzerine doğal gaz santrali kurulmasına geçit veren kararı bozdu.KARAR DERHAL UYGULANMALIZiraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Turhan Tuncer, bu karar sonrası Samsun’da süren santral inşaatının derhal durdurulması gerektiğini kaydetti. Tuncer Danıştayın kararının bir kez daha artık keyfi &ld

Paylaş

KARAR DERHAL UYGULANMALI

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Turhan Tuncer, bu karar sonrası Samsun’da süren santral inşaatının derhal durdurulması gerektiğini kaydetti. Tuncer Danıştayın kararının bir kez daha artık keyfi “kamu yararı” kararlarından vazgeçilmesi gerektiğini gösterdiğini kaydetti.

Danıştay 8. Dairesi Samsun Terme’de doğal gaz santrali kurulması için 44. 4 hektarlık verimli arazinin tarım dışına çıkartılması kararını bozdu. Karar Terme Ovası için umut ışığı olurken, ZMO Başkanı Tuncer kararın bir an önce uygulanması ve arazinin daha fazla zarar görmesinin engellenmesi gerektiğini belirtti.

Tuncer, “Danıştay’ın kararı bir kez daha göstermiştir ki verimli tarım arazilerinin korunarak, gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için keyfi “kamu yararı” uygulamalardan vazgeçilmesi gerekmektedir. Danıştayın bu kararı doğrultusunda, Samsun Terme’de halen süren santral inşaatı derhal durdurulmalı ve doğal kaynaklarımızın daha fazla zarar görmesi engellenmelidir” dedi.

‘ALAN 1. SINIF TARIM ARAZİSİ’

Danıştay kararında şu ifadelere yer veriliyor: “Muhtelif tarihlerde konu ile ilgili olarak Toprak Koruma Kurulunun aldığı kararlarda, alanın birinci sınıf tarım arazisi olduğu, yapılacak tesisin asit yağmurları ve sera etkisi yaratarak alandaki mevcut organik tarımı olumsuz etkileyeceği, kurul tarafından alanın alternatifi olup olmadığı hususunda bir araştırma yapılmadığı, alanın çevresinde organik fındık üretimi yapıldığı, bölgenin verimli ova olduğu değerlendirmelerine yer verilmiştir” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BES gözaltına alınan yöneticisine sahip çıktı

SONRAKİ HABER

Anadolu Yürüyüşçüleri destek bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa