28 Eylül 2013 10:35

BM'den Suriye'deki kimyasal silahların imhasına onay

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Suriye'deki kimyasal silahların yok edilmesi kararını oy birliğiyle onayladı.Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye'deki kimyasal silahların güvenli bir biçimde alınıp yok edilmesi kararını oy birliğiyle onayladı. New York'ta, BM Genel Merkezi'nde yapılan oylamada, 5'i daimi, 10'

BM'den Suriye'deki kimyasal silahların imhasına onay
Paylaş

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Suriye'deki kimyasal silahların yok edilmesi kararını oy birliğiyle onayladı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye'deki kimyasal silahların güvenli bir biçimde alınıp yok edilmesi kararını oy birliğiyle onayladı. New York'ta, BM Genel Merkezi'nde yapılan oylamada, 5'i daimi, 10'u geçici toplam 15 Güvenlik Konseyi üyesi ülke, Suriye'deki kimyasal silahların uluslararası bir kuruma güvenli bir şekilde devredilmesi ve ardından yok edilmesi karar tasarısını oy birliği ile kabul etti. Oylamadan sonra konuşan BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, BMGK'nın tarihi bir karar aldığını belirterek, "Güvenlik Konseyi'nin kararı, çok uzun zamandır, Suriye konusundaki ilk umut vadeden haber bu" diye konuştu.

BM'nin bu planı uygulamak için hazır olduğunu söyleyen Ban Ki Moon, şunları aktardı: "Bundan sonrasını çok yakından izleyeceğiz ve Suriye sözlerini tutmalı. Unutmayalım ki Suriye'deki kıyım başka silah ve bombalarla hala sürmektedir. BM Geneva 2 toplantısını da yapmaya hazır. Bütün taraflar bu ivmeyi yakalamışken, üstüne düşeni yapmalı." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fakirin yüzü soğuktur

SONRAKİ HABER

AKP'li belediyeye yolsuzluk operasyonunda 16 tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...