27 Eylül 2013 20:07

Devletin deniz kabuğu korkusu

Ö.O. isimli çocuğun cezaevlerine gönderdiği deniz kabukları ‘sakıncalı ve tehlikeli’ sayıldığı için tutuklulara iletilmedi.Cezaevlerinde tutuklu bulunan Şair Erol Zavar’a, Yazar İbrahim Şahin’e ve Yazar Enver Özkartal’a deniz kabukları gönderildi. Ancak deniz kabuklarını ‘sakıncalı’ bulan cezaevi i

Devletin deniz kabuğu korkusu
Paylaş
Mustafa Mayda

Cezaevlerinde tutuklu bulunan Şair Erol Zavar’a, Yazar İbrahim Şahin’e ve Yazar Enver Özkartal’a deniz kabukları gönderildi. Ancak deniz kabuklarını ‘sakıncalı’ bulan cezaevi idareleri gönderilen paketleri tutuklulara iletmedi.

18 yaşından küçük bir çocuğun cezaevine gönderdiği paketler ‘sakıncalı’ sayıldı. Ö.O. topladığı deniz kabuklarını paketleyerek, bunları cezaevinde bulunan tutuklulara gönderdi.

MEKTUPLA ALMADIĞINI BİLDİRDİ

Paketlerin gönderdilmesinden bir süre sonra Sincan’da bulunan Yazar İbrahim Şahin küçük Ö’ye bir mektup yazdı: “Bu paketten çıkan deniz kabukları tam prenses Ö’ye yaraşır bir selam. İncelikli, dostane, paylaşımcı ve bizden yana… Elimi uzatıyorum o deniz kabuklarını almak için. 18 yıldır uzak kaldığım Akdeniz’in kokusunu duyacağım bu kabuklardan ve Akdeniz dolacak içime. “Ver deniz kabuklarımı” “olmaz” “neden”, “ yasak” “neden” “yasak” “ama neden” “içeri vermiyoruz” yine neden diyeceğim ama biliyorum bu bir kısır döngü ve  diyecekleri tek şey “yasak”...”

DİĞER MEKTUPLAR DA AYNI

Ö. deniz kabukları gönderdiği diğer kişilerden de aynı yanıtı aldı. Samsun’da bulunan Enver Özkartal mektubunda “Deniz kabuklarını alamadım. Koliyle gönderdiklerinde de deniz kabuklarını vermemişlerdi. Ö’nün balonlarının başına gelen bu kez deniz kabuklarının başına geldi. Mektup zarfının üzerinde şunlar yazılıydı: ‘İçerisinde midye kabuğu çıkmış olup kurum içine alımı yasak olduğundan kuruma alınmamıştır” dendi.

Sincan’da tutuklu olan Şair Erol Zavar’ın mektubunu farklı kılan ise Zavar’ın sadece verilmeyen balonlardan bahsetmesiydi: “Ö’nün yolladığı deniz kabukları zarftan çıkmadı. Yarın soracağım nedenini Ö’ye bundan söz etmedim, üzülmesin diye. İşte bir deniz kabuğunu içeri vermeyecek denli güvenlikli bir devlet” dedi.


YAŞANAN bu olay ‘skandal’ olarak nitelendirilebilir. Zira küçük Ö’nün gönderdiği deniz kabukları ve balonlar bazı cezaevlerinde ‘sakıncalı ve tehlikeli’ sayılıyor.

Örneğin Kocaeli’den Barış İnan’dan gelen mektup, deniz kabuklarının ‘sakıncalı ve tehlikeli’ görülmediğini ifade ediyor: “Ö.’nün deniz kabuklarına çok sevindim ona teşekkür için bir çizim yaptım. Kabukları iyi çizemedim, çakıl gibi kaldılar, ben de böyle bir şey yaptım Ö’ye. Ona çok teşekkür ediyor, yanaklarından öpüyorum...”

Kocaeli’de cezaevinde yatan Gazeteci Füsun Erdoğan da deniz kabuklarını aldığını yazdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Her yer reklam her yer AKP!

SONRAKİ HABER

Osman Baydemir'in annesi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...