27 Eylül 2013 18:31

İSDEMİR işçilerinden...

İSDEMİR işçileri gerçekleştirdikleri 22 günlük grevin ardından sendikaları Hak-İş’e bağlı Çelik İş tarafından imzalanan sözleşmeden memnun kalmamışlardı. Geçtiğimiz günlerde ise İSDEMİR işçilerinin bir bölümü, sendikalarından istifa ederek Türk- İş’e bağlı Türk Metal’e ge&

İSDEMİR işçilerinden...
Paylaş
İSDEMİR işçileri

İSDEMİR işçileri gerçekleştirdikleri 22 günlük grevin ardından sendikaları Hak-İş’e bağlı Çelik İş tarafından imzalanan sözleşmeden memnun kalmamışlardı. Geçtiğimiz günlerde ise İSDEMİR işçilerinin bir bölümü, sendikalarından istifa ederek Türk- İş’e bağlı Türk Metal’e geçtiler. Gazetemize mektup gönderen üç İSDEMİR işçisi fabrikadaki sendikal rekabet ve Çelik İş İskenderun şube başkanın istifası ile ilgi görüşlerini aktardılar.

Birinci İşçi: Türk Metal ile Çelik İş’in bir birinden farkının olmadığını düşünüyorum. Yaşadığımız bu süreç, tam da patronun istediği bir durumdur. Patronun yıllardır yapamadığını sendikalar kendi eliyle yapmaktadır. İşçiyi birbirine düşürmektedir. Bu süreç böyle devam ederse patronun bugüne kadar gerçekleştirmek istediği işten atmalar daha kolay olacak. Türk Metal üyesi atılınca Çelik İş, Çelik İş üyesi atılınca Türk Metal sahip çıkmayacak. Bu da patronun işine gelecek. İstifa eden Çelik İş İskenderun Şube Başkanı Metin Önder, işçilere Türk Metal’e geçmeleri için çağrı yapmakta, sendika seçimlerinin demokratik yollarla yapılacağını vaat etmektedir. Adama sormazlar mı, Çelik İş’te seçimler madem demokratik yollarla yapılmıyordu o zaman niye sesiz kaldın? Niye demokratik yöntemlerle yapılması için Çelik İş’te mücadele vermedin. Türk Metal’de demokratik olacağının garantisi ne? Ben sana nasıl güveneyim, bizi yarı yolda bırakıp gidiyorsun, Türk Metal’de yarı yolda bırakmayacağına nasıl emin olacağız?

İkinci İşçi: İki sendikaya da güvenmiyorum. Özellikle imzalanan sözleşmeye tepkiler bu durumu yarattı. Eğer greve uygun bir sözleşme bağıtlansaydı böyle olmazdı. Ben şu an durumu seyrediyorum. Sonuçta başka bir sendikaya geçmek çözüm olacak mı? Bundan emin değilim.

Üçüncü İşçi: Ben şu an olup biteni seyrediyorum. Başka bir sendikaya geçmek yaşadığımız sorunları çözecek mi. Kime güvensek sonucu hayal kırıklığı oluyor. Yaşadığımız bu süreç, İSDEMİR işçileri arasındaki birliği bozuyor. Sonuçta bu durumdan patronun kârlı çıkacağını düşünüyorum.

ÖNCEKİ HABER

Bu paketle çözüm olmaz

SONRAKİ HABER

Sorgulayarak yaşayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...