27 Eylül 2013 16:06

Öğretmenlere saldırı protesto edildi

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde okul bahçesinden zorla bir öğrencinin alınıp götürülmek istenmesini engelleyen öğretmenler Mutlu Buğday ile Habib Yıldız’ın, ilçede bar işleten Fethi Akbulut ile yanındaki kişiler tarafından dövülmesi, bugün ilçede görev yapan öğretmenler tarafından y&u

Öğretmenlere saldırı protesto edildi
Paylaş

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde okul bahçesinden zorla bir öğrencinin alınıp götürülmek istenmesini engelleyen öğretmenler Mutlu Buğday ile Habib Yıldız’ın, ilçede bar işleten Fethi Akbulut ile yanındaki kişiler tarafından dövülmesi, bugün ilçede görev yapan öğretmenler tarafından yürüyüşle protesto edildi.

ÖĞRETMENLERDEN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

Bar İşletmecisi Akbulut ve çevresindeki kişilerin okul bahçesine girip öğretmenler Mutlu Buğday ile Habib Yıldız’ı dövmeleri yapılan yürüyüşle protesto edildi. Eğitim Sen, Eğitim Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in ortakalaşa düzenlediği protestoya ilçede görev yapan yaklaşık 200 öğretmen katıldı. Öğretmenler olayın yaşandığı Cengiz Topel Ortaokulu önünden Hükümet Konağı önüne kadar sessizce yürüyerek saldırıyı protesto etti.
Hükümet Konağı önünde üç sendika adına yapılan ortak açıklamada, saldırı kınandı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Öğrencisini eğitmekten başka amacı olmayan değerli öğretmenlerimizin, bu tür çirkin ve menfur saldırılara uğramasını nefretle kınıyoruz. Bu olayın bu noktaya gelmesinde Karakoçan Emniyet Müdürlüğünün de ihmali olduğuna inanıyoruz. Geçen yıllarda da öğretmen arkadaşlarımıza yapılan saldırı sonucunda herhangi bir cezai müeyyide uygulanmadığından, saldırganlar bundan cesaret almış, dün yapılan saldırıyı da geçekleştirmişlerdir. Eğitim çalışanları olarak maruz kaldığımız bu değersizleştirme ve itibarsızlaştırma anlayışı karşısında sessiz kalmayacağız. Milli Eğitim Bakanlarının öğretmenleri hedef alan rencide edici açıklamaları ve ALO 147’ye yapılan her şikayetin işleme konulması bu saldırıların temel dayanağıdır. Bu uygulamaların sonucunda öğrencisini öz evladından farklı görmeyen fedakâr öğretmenlerimiz maalesef öğrenci ve velilerimizin potansiyel düşmanı haline getirilmiştir. Artık yeter diyoruz. Çıkarılan yönetmelikler okullardaki disiplini alt, üst etmiş. Öğretmen ders işleyemez duruma gelmiş. Öğrenciyi uyarmak bile şiddet kabul edilmiştir. Öğretmeni itibarsızlaştıran bu eğitim sitemi bir an önce değiştirilmeli ve öğretmene gereken değer verilmeli. Milli Eğitim Bakanlığı kendi öğretmenine güvenmelidir.” (Elazığ/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Köylülerden eylemci işçilere destek

SONRAKİ HABER

Belediye başkanları grevi ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa