27 Eylül 2013 15:58

ODTÜ’lüler şantiye kurdu!

ODTÜ yolu olarak bilinen ve tartışmalara neden olan otoyol projesine karşı ODTÜ’lü öğrenciler kampüste temsili şantiye kurdu. Ankara Büyükşehir Belediyesinin Anadolu Bulvarı ve Konya Yolu’nu birleştirmeyi amaçlayan yol projesi haftalardır tartışmalara, protestolara neden oluyor. Projenin rant amacıyla yapıldığını ve iddia e

ODTÜ’lüler şantiye kurdu!
Paylaş

Halkların Demokratik Kongresinin (HDK) çağrısıyla bir araya gelen öğrenciler, ODTÜ Fizik Bölümü önünde yaptıkları bir mizansenle ‘şantiye’ kurdu. Geniş bir alanı güvenlik şeritleriyle sınırlayan öğrenciler, buraya Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in fotoğraflarını astı. Yarın da, protesto amaçlı ‘yol’ yapacaklarını açıklayan öğrenciler, şantiye alanına bir de tabela astı. Tabelada “ODTÜ B.B. Rantsal Dönüşüm Şantiye Alanı” yazıldı.

HDK ODTÜ Meclisi tarafından yapılan açıklamada ise “AKP’nin yürüttüğü kentsel dönüşüm projesi ışığında mahalleler yok edilmekte, mahalle halkı yaşadığı evleri terk etmek zorunda bırakılmaktadır. ODTÜ öğrencilerinin de yaşam alanı olan 100. Yıl ve Çiğdem Mahallelerinden bu yol geçtiğinde mahalle ikiye bölünecektir. Bu mesele ‘üç beş ağaç’ meselesiyle sınırlı kalmadığı gibi, o ‘üç beş ağacı da’ kapsamaktadır” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İdarenin kuruşlarını geri verdiler

SONRAKİ HABER

Ulucanlar Müzesi’ne gergin açılış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...