27 Eylül 2013 16:17

İdarenin kuruşlarını geri verdiler

Sağlık emekçileri yaptıkları eylem ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından verilmeyen döner sermaye ödemelerini istedi.Sağlık çalışanları aylardır döner sermaye ödemelerini alamıyor ya da Tıp Fakültesi çok küçük miktarlarda ödeme yapıyor. SES Aksaray Şubesinin çağrısı üz

İdarenin kuruşlarını geri verdiler
Paylaş

Sağlık çalışanları aylardır döner sermaye ödemelerini alamıyor ya da Tıp Fakültesi çok küçük miktarlarda ödeme yapıyor. SES Aksaray Şubesinin çağrısı üzerine Çapa Tıp Fakültesi monoblok önünde toplanan sağlık emekçileri hastane içinde yürüyüş yaptı. Yürüyüşte “İstanbul Tıp Fakültesini yaşatma, kalkındırma ve güzelleştirme derneği yardım sandığı” yazılı bir kutu taşıyan emekçiler kutuya Tıp Fakültesinin döner sermaye ödemesi olarak verdiği 5 kuruşları attı.

DÖNER SERMAYE ÖDEMELERİ KURUŞA İNDİRİLEMEZ

Tıp Fakültesi Dekanlığı önünde yapılan basın açıklamasında konuşan SES Aksaray Şube Başkanı Ersoy Adıgüzel, her gün daha fazla çalışıp, daha fazla hastaya baktıklarını ve gördükleri şiddetin her geçen gün daha da arttığını dile getirerek buna karşılık emeklerinin karşılığı olan ek ödemeleri alamadıklarını belirtti. İstanbul Tıp Fakültesinin ek ödemeleri ödememe sebebi olarak, fakültenin gelirlerinin düşmüş olmasını gösterdiğini belirten Adıgüzel “Fakültenin zarar etmesinin sorumluluğunun çalışanlara yüklenmesini ve döner sermaye ödemelerinin kuruşa indirgenmesini asla kabul etmiyoruz.” dedi.

BAŞHEKİM: DÖNER SERMAYE ÖNÜMÜZDEKİ AY ARTACAK

Sağlık çalışanları basın açıklamasının ardından her birimden bir temsilci ile birlikte Başhekim ile görüşmek için dekanlığa gidildi. Dekanlık içinde hastane müdür yardımcısı, temsilcilerin başhekim ile görüşmesini engellerken başhekim de kapısının önüne çıkarak temsilcilere “Terbiyesizler böyle eylem olmaz. Kimse ile konuşmayacağım” dedi. Temsilcilerin yoğun tepkisi üzerine kendi seçtikleri 3 kişi ile görüşen ve SES Aksaray Şube Başkanı Ersoy Adıgüzel’in içeri alınmadığı görüşme sonrası başhekim temsilcilere döner sermaye ödemelerinin önümüzdeki aylarda artacağını ifade etti.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK’ten 502 kişilik davaya tepki

SONRAKİ HABER

ODTÜ’lüler şantiye kurdu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...