27 Eylül 2013 11:02

Neşet Ertaş'ı anma törenine ailesi katılmayacak

‘Bozkırın Tezenesi’ Neşet Ertaş, ölümünün birinci yıldönümünde yarın memleketi Kırşehir’de anılacak. Radikal'in haberine göre Kırşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak Ertaş’ı anma törenine Ahilik Haftası kutlamaları için Kırşehir’e gidecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

Neşet Ertaş'ı anma törenine ailesi katılmayacak
Paylaş

İKİ TARAFA DA KÜSKÜNDÜ

Ertaş’la yıllara dayalı bir ilişkisi olan Saltık, ozanın Türkiye ’ye dönmeden önce Almanya ’da çok kimsesizlik çektiğini ifade etti: “Almanya’da hep düğün salonlarında çalmış. 12 Eylül sonrası sık sık Türkiye’den ozanlar çağrılırken, Neşet Ertaş’ı gecelere hiç davet etmemişler. Sahip çıkmamışlar. Bunun acısı çok yaşamıştı. Politikadan hoşlanmaz, bir tarafa çekilmek istemezdi. Bir dönem ‘Sağcıların ozanı’ gibi algılanıyordu. Bu da onu çok rahatsız ederdi.” Ertaş’ın Mahsun Şerif hayranı olduğunu anlatan Saltık, bu sevgiyi şöyle dile getirdiğini söylüyor: “Mahsuni Şerif’i çok severdi. Hep onu dinlediğini söylerdi. ‘Ben onun kadar açık olamadım ama benim türkülerimde de aynı mesajlar var’ derdi. ‘Ben halk ozanıyım’ sözünü dilinden düşürmezdi.” Ertaş’ın Türkiye’ye döndükten sonra da politikaya mesafeli olduğunu vurgulayan Hasan Saltık’a göre, şimdi anmasının da politik isimlerle yapılması anısına uygun değil:“İki tarafa da küskündü. Doğru bildiklerini yapmaya gayret ederdi. O yüzden Almanya’da yıllarca 200 Mark gibi paralara çalıştı. Düğün salonlarından çıkmadı. Türkiye’ye dönüp değeri yeniden hatırlandıktan sonra sağa sola çekmeye çalıştılar ama öyle bir düşüncesi hiç olmadı. Bana anlattığı ve çok üzüldüğü bir anısı vardı. Bir gün sahnede Pir Sultan Abdal’dan bir türkü söylemiş. İnişinde dövülmüş, ‘Sen Pir Sultan Abdal’ın türküsünü ne hakla söylersin?​’ demişler. Bunun sızını yüreğinde hep taşıdığını anlatmıştı.”

ERKEN HABER VERİLMEDİ

Bütün organizasyon bittikten sonra anma etkinliğinden haberdar olduklarını anlatan Saltık, “Telif haklarının sahibi ve yapımcısı olarak ben; ve aileyi temsilin Hüseyin Ertaş en son bilgilendirildik. En azından önceden haberdar etseler katılmama kararı vermezdik. Herkes Neşet Ertaş’ı anabilir, gece yapabilir ama bunun politik ve ticari amaçlı kullanılması bizi rahatsız eder” diye konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Türk'ün ağabeyi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Dünya Kupası'na kadar 4 bin işçi ölebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...