27 Eylül 2013 17:21

Bu öğrenciler AVM’de mi yatsın?

Gaziantep Üniversitesi, yeni dönemde öğrencileri AVM inşaatıyla karşıladı. Üniversite kampüsü içerisinde, bir kısmı ağaçlık bir bölgeyi de içerecek biçimde yaz aylarında yapımına başlayan inşaatın ne inşaatı olduğuna dair ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Gaziantep Üniversitesi Rektö

Bu öğrenciler AVM’de mi yatsın?
Paylaş
Fatma Keskintimur / İnanç Yıldız

HANİ AĞAÇLAR KORUNACAKTI?

İnşaat için çitlerle çevrilmiş olan geniş alanda çok sayıda ağaç da bulunuyor. Bu ağaçlara ne olacağı yönündeki sorulara yine twitter adresinden yanıt veren Rektör Coşkun, ağaçların korunacağını iddia etti. Ancak, devam eden inşaat alanında şimdiden bazı ağaçlar kesilmiş bile. Hatta kesilen bir ağaç hâlâ yerde duruyor.

KİRALAR PAHALI, YURTLAR YETERSİZ

Öğrenciler ise, devam eden ‘çarşı’ inşaatına tepkili. Binlerce öğrenci, yurt yetersizliğinden dolayı kira bedeli 1500 liraya kadar varan 20-30 metrekarelik stüdyo dairelerde kalırken, AVM ya da rektörün deyimiyle “Çarşı inşaatı” yapılması “Bu ne yaman çelişki” dedirtiyor.

Yurtlarda kalan gazetecilik bölümü öğrencisi Esra Aydın da, kalabalık odalarda kalmak zorunda olduklarını dile getirerek, yurt kapasitesinin yeterli olmadığını söylüyor. O da, “Okula AVM yapacaklarına, yurt imkanlarını artırsınlar” diyor.

Mühendislik fakültesinden Burak Topal, iki yüz kişilik amfilerde matematik dersi aldıklarını ve verim alamadıklarını ifade ederek, “AVM yapacaklarına derslik yapsınlar” diyor.

Üniversite öğrencilerinin sorunları sadece barınma da değil. Emre Gider, üniversiteden mezun olduktan sonra karşı karşıya kalınan işsizlik sorununa dikkat çekiyor. “Mezun olunuyor ve KPSS gibi sınav engelleri çıkıyor karşımıza. Sonra işsizlikle, ucuz iş gücü olma arasında sıkışıp kalıyoruz. Farklı bölümlerden mezun birçok üniversiteli, çağrı merkezlerinde asgari ücretle çalıştırılıyor. Yirmi yıllık eğitimin sonu, hizmet sektöründe asgari ücretli çalışan olmak için mi?​” diye soruyor. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üniversitede banka kartı dayatması

SONRAKİ HABER

Van'da açlık grevi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...