27 Eylül 2013 09:15

Üniversitede banka kartı dayatması

Ankara Üniversitesi (AÜ) bir bankayla anlaşarak öğrenci kartlarını, banka kartına çevirdi. Kimlik bilgileri öğrencilerden habersiz bir şekilde bankaya verildi. Üniversite yönetimi banka kartı almayan öğrencileri yemekhaneden yararlanamamakla tehdit etti. Duruma tepki gösteren öğrenciler “Üniversitemiz öğrenci değil,

Üniversitede banka kartı dayatması
Paylaş

KİMLİK BİLGİLERİ DAĞITILIYOR

Kayıt sırasında kartla ilgili hiçbir bilgi verilmezken, banka çalışanları öğrencilere “Okulun bu karttan başka kimlik kartı yok, rektörün kararı bu şekilde” dedi. Ara sınıflarda okuyan öğrencilerim kimlik bilgileri de habersiz bir şekilde bankaya verilerek isimlerine banka kartı çıkarıldı. Yemekhanede kullanılması planlanan kartlar hakkında üniversite yönetimi yaptığı açıklamada tepki topladı. Rektörlük, kartı almayan öğrencilerin yemekhaneden yemek yiyemeyeceğini duyurdu.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Kimlik bilgilerinin gizlice dağıtılmasından şikayetçi olan öğrenciler, banka kartlarıyla müşteri haline getirildiklerini belirtti. Hukuksuz olduğu ifade edilen uygulama hakkında dava açılacağı öğrenildi. Yeni kimlik kartı olarak dağıtılan banka kartlarıyla öğrencilerin yemek yiyebilmeleri için içerisine en az 5 TL yüklemeleri gerekiyor. Yemekhane ücreti 1.75 TL olan üniversitede kartına 5 TL yükleyemeyen öğrenciler yemek yiyemeyecek. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İki din dersi alana üçüncüsü bedava

SONRAKİ HABER

Bu öğrenciler AVM’de mi yatsın?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...