26 Eylül 2013 18:35

'Etik bahaneler’ sonrası işten atıldı!

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan Legrand Elektrik Sanayi Fabrikasında 2001 yılından bu yana çalışan Hasan Atik, satış temsilcisinin e-postasına şakayla karışık cevap verince işinden oldu.50 yaşında olan Hasan Atik’ten olaylar sonrası yazılı savunma isteyen şirket, Atik’i “Etik kurallar” gereği işten çıka

'Etik bahaneler’ sonrası işten atıldı!
Paylaş
Hasret Gültekin Kozan

50 yaşında olan Hasan Atik’ten olaylar sonrası yazılı savunma isteyen şirket, Atik’i “Etik kurallar” gereği işten çıkardığını söyledi. Aynı zamanda Emek Partisi Gebze İlçe Başkanlığı da yapan Atik, işinden olmasının sebebini; işverenin işçiye her işi yaptırmak istemesine ve işçiyi tek tipleştirerek sorgulamayan işçi profiline ters düşmesine bağlıyor.

ŞAKAYLA KARIŞIK E-POSTA SONRASI OLANLAR OLDU

Yaşananlardan sonra konuyla ilgili görüştüğümüz Hasan Atik, işten atılma gerekçesi olan “Etik kurallar” mevzusunun çok geniş bir kavram olduğunu dile getirerek “Benim işim olmayan bir konuda benden bilgi almak istendi. Ben sevkıyat deposunda fatura tasnif işi yapmama rağmen satış temsilcisi benden bir siparişin kargo takip numarasını istedi. Daha önce bizim işimiz olmadığı halde birçok kez istedikleri kargo takip numaralarını çalıştığımız kargo lojistik firmalarından kolayca alabileceklerine rağmen ve ayrıca uyarılarımıza karşın bunları bizden istemeye devam ettiler. Daha önce arkadaşlarımla yazışmalarımda birçok kez yaptığım gibi satış temsilcisine e-postada kargo takip numarasını da ekleyerek, şakayla karışık bir cevabım oldu. Fakat bunun sonrası olanlar oldu” diye konuştu.

Yazışma sonrasında temsilcinin kendisini bölüm müdürü ve genel müdüre şikayet ettiğini söyleyen Atik, genel müdürün kendisi ile hiçbir şekilde irtibata geçmediğini, şikayeti bölge müdüründen öğrendiğini söyledi. Bölge müdürünün kendisini çağırarak “Böyle iyi olmadı” dediğini aktaran Atik, işten atılma konusunda kendisinin görüşü alınmadan önce “idam fermanı”nın hazırlandığını, kendinden istenen yazılı savunmayı vermesine gerek bile kalmadığını söyledi.

‘İŞÇİLERE GÖZDAĞI VERMEK ADINA ÇOK UĞRAŞTILAR’

Şirket içerisinde çalışanların birbirleri arasında şakalaşmasının bile yasaklanmak istendiğini dile getiren Atik, işyerinde işverenin işçileri tek tip hale getirmek istediğini vurguladı. Ardından Atik: “Daha önce fabrika da Toplu İş Sözleşme (TİS) sürecinde işçilere gözdağı vermek adına bu uygulandı. Şahsen ben daha öncesinde fabrika içinde sürgünde yedim, üretim bölümündeyken depoya alındım” diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hayat TV, Halk TV, neden cezaevlerinde yok?

SONRAKİ HABER

Şehir hastaneleri: Daha çok kâr dönemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...