26 Eylül 2013 17:20

Bölgede gözaltı furyası

Van, Siirt, Şırnak, Diyarbakır ve Dersim’de gözaltı furyası yaşandı.Van’ın Bahçesaray’da BDP ilçe yöneticileri Hanım Hazır, Medeni Daler, Fatih Orhan, Cevat Yalvaç, Ehdinur Erdir ve Muhtesun Yalvaç evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alındı.BDP Şırnak İl Yöneticisi Abdulaziz İdin’in evine

Bölgede gözaltı furyası
Paylaş

Van, Siirt, Şırnak, Diyarbakır ve Dersim’de gözaltı furyası yaşandı.

Van’ın Bahçesaray’da BDP ilçe yöneticileri Hanım Hazır, Medeni Daler, Fatih Orhan, Cevat Yalvaç, Ehdinur Erdir ve Muhtesun Yalvaç evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alındı.

BDP Şırnak İl Yöneticisi Abdulaziz İdin’in evine baskın düzenleyen polis, İdin’in 17 yaşındaki çocuğu S.İ’yi gözaltına aldı. Şırnak-Cizre kara yolunda durdurulan bir araçta ise Nizar Çömlekçi ve isimleri öğrenilemeyen 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 2’si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Nizar Çömlekçi ve ismi öğrenilemeyen bir kişi  Diyarbakır’a götürüldü.

Dersim’in Pertek ilçe merkezinde “asimilasyon” ve “yozlaşmaya” karşı yapılacak basın açıklamasına çağrı amaçlı bildiri dağıtan Aykut Fındık, Umut Asma ve Murat Ergen gözaltına alındı. Siirt Fıstık ve Doğa İle Buluşma Festivali etkinlikleri kapsamında açılışı yapılacak olan Siirt Belediyesi Celaled Êli Bedirxan Kütüphanesi’ne kitap getiren Aram Yayıncılık çalışanı 2 kişi gözaltına alındı. Hakkari merkeze bağlı Kırıkdağ (Dêzê) köyünde ikamet eden Nazım Yiğit adlı kişi “KCK” davası kapsamında arandığı iddiasıyla gözaltında alındı. Dicle Üniversitesinde Özgür Gündem ve Azadiya Welat gazetelerine destek amacıyla kurulan standa polis müdahalesinin ardından Vakkas Korkmaz, Esra Yakar, Cevat Dinçer ve Mahmut İnanç gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şehre ‘Karnaval’ geldi

SONRAKİ HABER

Kürtleri kim barıştıracak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...