26 Eylül 2013 17:17

AKP itibarını Rojava'da arıyor

HALKLARIN Demokratik Kongresi (HDK) Ankara İl Meclisi Suriye’ye kara harekatının şimdilik  ikinci planda kaldığını kaydederek Rojava’da el Nusra eliyle saldırıların artarak sürdüğünü açıkladı. Mülkiyeliler Birliği binasında dün basın açıklaması yapan HDK Ankara İl Meclisi Üyesi Harun Çakmak, Uluslararas

AKP itibarını Rojava'da arıyor
Paylaş

HALKLARIN Demokratik Kongresi (HDK) Ankara İl Meclisi Suriye’ye kara harekatının şimdilik  ikinci planda kaldığını kaydederek Rojava’da el Nusra eliyle saldırıların artarak sürdüğünü açıkladı. Mülkiyeliler Birliği binasında dün basın açıklaması yapan HDK Ankara İl Meclisi Üyesi Harun Çakmak, Uluslararası güçlerin kara harekatı yerine diyalog yolunu tercih etmelerine AKP’nin çok üzüldüğünü belirterek AKP’nin kaybettiği itibarını Rojava Devrimini kanla boğarak yeniden kazanmaya çalıştığını kaydetti.
AKP’nin Türkiye’de de halklara yönelik saldırılarını artırdığına dikkat çeken Çakmak, Rojava’da yaşanan katliamların sistem medyası tarafından gizlendiğini vurguladı. “Hiçbir kural tanımayan savaş ve sivillere yönelik katliamlar hız kesmeden devam ediyor” diyen Çakmak, saldırıların vahşet derecesine vardırılmasındaki amacın sivil halkın bölgeyi terk etmesini sağlamak olduğunu bildirdi. Kongre olarak “Rojava Halkıyla Dayanışma Kampanyası” düzenlediklerini hatırlatan Çakmak,bu kampanya dahilinde bir çok yardım malzemesini Rojava’ya ulaştırdıklarını söyledi.  Çakmak, Rojava Devriminin tüm Ortadoğu açısından çok önemli bir devrim olarak gördüklerini kaydederek Rojava devrimiyle dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı. Çakmaki Rojava halkı ile dayanışmanın hem siyasi hem de insani sorumluk taşıdığını belirtti.(Ankara /EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Venezuela filmleri SETEM’de

SONRAKİ HABER

Şehre ‘Karnaval’ geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...