26 Eylül 2013 15:56

Kozak Yaylası’nda direniş var

Meraları maden firmaları tarafından tehdit altında olan Bergama Kozak Çamavlu köylüleri,  “Madene geçit yok” dedi.Fıstık çamlarıyla ünlü Bergama Kozak Yaylası’nda yeni altın madeni çalışmaları köylüleri isyan ettirdi. Geçtiğimiz yıllarda yaylanın ormanlık alanlarında yapılan altın mad

Kozak Yaylası’nda direniş var
Paylaş
Ergin Gelir

Fıstık çamlarıyla ünlü Bergama Kozak Yaylası’nda yeni altın madeni çalışmaları köylüleri isyan ettirdi. Geçtiğimiz yıllarda yaylanın ormanlık alanlarında yapılan altın madeni çalışmalarının köylülerin meralarına da kaydırılması üzerine Çamavlu köylüleri ayağa kalktı.

Başlıca geçim kaynağı hayvancılık olan ve mera sayesinde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan köylüler, meralarını kaybetmemek için direniş başlattı.

Meralarına sahip çıkmak için köy meydanında, Bergama Belediyesinin de katkılarıyla gerçekleştirilen toplantıya İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Kaz Dağları ve Madra dağları Belediyeler Birliği Danışmanı Orman Yüksek Mühendisi Salih Sönmezışık, Bergama Çevre Platformu Başkanı Erol Engel, Orman Mühendisleri Odasından Orman Mühendisleri, CHP ve MHP eski ilçe başkanları ve çok sayıda köylü katıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Stadyumun imar değişikliğine dava

SONRAKİ HABER

Kadınlar: Müdahil olmamız istenmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...