25 Eylül 2013 20:43

Utanç Müzesi sona erdi

12 EYLÜL, Roboski, Gezi direnişinde yaşanan insan hakları ihlallerini, utançlarını sergileyen 12 Eylül Utanç Müzesi 14 günden sonra kapandı. Müzede yer alan Gezi Direnişi’nden kareler taşıyan Diren Ankara fotoğraf  sergisi ise müzeden sonra bir günlüğüne Konur Sokak’a taşındı.Çağdaş Sanatlar

Utanç Müzesi sona erdi
Paylaş

12 EYLÜL, Roboski, Gezi direnişinde yaşanan insan hakları ihlallerini, utançlarını sergileyen 12 Eylül Utanç Müzesi 14 günden sonra kapandı. Müzede yer alan Gezi Direnişi’nden kareler taşıyan Diren Ankara fotoğraf  sergisi ise müzeden sonra bir günlüğüne Konur Sokak’a taşındı.

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 11 Eylül akşamı açılan 12 Eylül Utanç Müzesi önceki gün kapanış töreni ile sona erdi. Müze etkinlikleri kapsamında çeşitli panellerin yanında Gezi direnişinden objektiflere yansıyan karelerden oluşan fotoğraf sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunulmuştu. Bu yıl Gezi direnişinde hayatını kaybedenlere ve tutuklu bulunan Çağdaş Hukukçular Derneğine bağlı avukatlara ithaf edilen müzenin dördüncüsü gerçekleşmişti. Devrimci 78’liler Federasyonu tarafından açılan 12 Eylül Utanç Müzesi etkinliklerinin sona ermesine rağmen Gezi eylemlerinden yansıyan karelerden oluşan fotoğraf sergisi Konur Sokak’a taşındı. Devrimci 78’liler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Esentürk, fotoğrafları müzede görme fırsatı bulamayanlara, bir günlük de olsa bu fırsatı sunmak istediklerini söyledi. Sergi akşam geç saatlere kadar sokakta Ankaralılara Gezi direnişini yeniden yaşamaları fırsatı verdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ ormanını Ankara halkı adına koruyoruz

SONRAKİ HABER

'Kavilistler'in duruşması görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...