25 Eylül 2013 20:22

Diyarbakır’da Gezi soruşturması

Gezi eylemleriyle ilgili savcılık soruşturmaları Diyarbakır’da da sürüyor. Diyarbakır’da 1 Haziran’da Gezi direnişine destek vermek için yapılan eyleme katılan BES Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Karaaslan, Genel-İş Diyarbakır Şube Başkanı Salih Doğrul, Dev-Sağlık İş Merkez Yöneticisi Zeynep Çelik, ESP Diyarbakır İl Başkan

Diyarbakır’da Gezi soruşturması
Paylaş
Cumhur Daş

‘GEZİ BASTIRILMAK İSTENİYOR’

Gezi soruşturmalarının siyasi olduğunu belirten BES Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Karaaslan, “Gezi direnişiyle başlayan hareketi bu yöntemlerle bastırmak istiyorlar” dedi. Gezi eylemlerine yaklaşım şeklinin Hükümetin önümüzdeki günlerde açıklayacağı Demokratikleşme Paketi hakkında da fikir verdiğini söyleyen Karaaslan, “Gezi sürecinde 6 kişi yaşamını yitirdi. Doğru dürüst yargılama yapılmıyor. Ancak tepkisini gösteren herkese soruşturma açılıyor. Böyle bir tabloda bir paketle demokrasi sağlanmaz” dedi.

'ORTAK DUYGUDAN KORKUYORLAR'

31 Mayıs günü polisin Gezi Parkına saldırmasına Diyarbakır halkının tepki gösterdiğini ve binlerce kişinin Halkların Demokratik Kongresi Amed Meclisinin çağrısıyla toplandığını ifade eden EMEP Diyarbakır İl Başkanı ve HDK Amed Meclisi Eş Sözcüsü Mehmet Aslanoğlu ise “Binlerce kişi Koşuyolu Parkı’na yürüdü ve İnsan Hakları anıtı önünde açıklama yaptık. Polisin engelleyemediği bu barışçıl yürüyüş ve haziran direnişine Diyarbakır’dan verilen güçlü destek rahatsızlık yaratmış olacak ki böyle bir kovuşturmaya uğruyoruz” dedi.  

ESP Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Karakaya da “Diyarbakır’da İstanbul’da yaşanan saldırıya karşı sokağa çıktık. Binlerce kişi yürüdü. Bu ortak duygu savcılarda belli ki hoşnutsuzluk yaratmış. Soruşturmaları haziran direnişinin intikamı olarak görüyorum” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP’li vekilin iki kişiyi yaralayan kardeşi serbest!

SONRAKİ HABER

Suriye’nin silahsızlandırılması ne anlama gelir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...