25 Eylül 2013 20:09

İTÜ’de Kulüpler Şenliği başladı

Her eğitim yılının 2. Haftası düzenlenen, onlarca kulübün  kendilerini ve faaliyetlerini tanıtarak, yüzlerce öğrenci ile buluştuğu KSB Kulüpler önceki gün bir çok kulübün ve topluluğun stant açmasıyla başladı. Stant açan öğrencilere şenlik hakkındaki fikirlerini, geçen yılki organizasyona g&

İTÜ’de Kulüpler Şenliği başladı
Paylaş
Elif Turgut


Gözde Büyükacaroğlu
(Çevre Mühendisliği/Edebiyat Kulübü):

Geçen yıl şenliğe katıldığımda sadece tanıtımları dinlemiştim stand açmamıştım. Şenlik büyük ölçüde beklentilerimi karşılıyor, üniversiteler sadece akademik eğitim verilen yerler olmamalı aynı zamanda öğrenciler ilgi alanlarına da yönelebilmeli bu yıl bu kadar kulübün aktif olması buna olanak sağlıyor.


Gizem Sığla Açıkelli
(İnşaat Mühendisliği/Yapısal Tasarım ve Yarışma Kulübü):

Geçen yıl şenliğe katılmadım; fakat 2 sene önce katılmıştım stantların yerleşimi çok daha iyiydi, daha göz önündelerdi ve katılım daha fazlaydı. Bu yerleşim çok sıkışık olmuş, insanların daha rahat stantları gezebileceği bir şekilde kurulsa daha güzel olurdu.


Mert R. Yılmaz
(Elektrik Mühendisliği/Felsefe Kulübü):

Gezi olaylarından sonra kulübümüzün Marksizm ve Diyalektik atölyesine ilgi arttı gibi, fakat felsefeye karşı katılım değişmedi. Okulda öğrenci aktivitesi arttırılmalı, mümkün olduğunca çok kulüp açılmalı, var olan kulüplerin daha aktif çalışmasını desteklenmeli; maalesef bir kulübün açılması için birçok bürokratik işlem gerekiyor.


Buse Selen
(Jeofizik Mühendisliği/Cins Arı Topluluğu):

Cins Arı LGBT haklarını savunan, cinsiyetçiliğe karşı bir grup. Maalesef okulda homofobik bir duruş var, standa gelip bilgi almaya çekinenler oluyor, gülümseyip geçenler oluyor; fakat buna rağmen mail listemiz uzun. Cins Arı gibi bir topluluğun kurulmuş olmasının iyi olduğunu insanları sorgulamaya ittiğini düşünüyorum. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘El Nusra’ya yakalanırsak, kellemiz gider’

SONRAKİ HABER

Hükümete psikiyatrist tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...