25 Eylül 2013 19:58

Direniş Feniş genel merkezine taşındı

Feniş işçileri 19 gündür sürdürdükleri mücadeleyi bugün Mecidiyeköy’deki Feniş fabrikasının genel merkezine taşıdı.İşçiler 3 aylık ücretleri ve ödenmemiş kıdem tazminatları için direnişlerini İstanbul’un çeşitli yerlerine taşıyarak seslerini duyurmaya çalışıyor.Fabrik

Direniş Feniş genel merkezine taşındı
Paylaş

İşçiler 3 aylık ücretleri ve ödenmemiş kıdem tazminatları için direnişlerini İstanbul’un çeşitli yerlerine taşıyarak seslerini duyurmaya çalışıyor.

Fabrikada çalışan memurların da alacaklarının olduğu belirlenirken, memurların 9 aydır ücretlerini alamadıkları öğrenildi.  İşçiler, fabrika patronundan haklarını istemek üzere geldikleri genel merkezde işyeri baştemsilcisi Necmettin Demirel ve bir Çelik-İş Sendikası yöneticisi, patron Sedat Aloğlu ile görüştü.

PATRON: BURADAN GİDİN, AYIP OLUYOR

Çelik-İş şube sekreteri Fırat Güneş, patronun görüşmede fabrikayı çalıştırın, maaşlarınızı ödeyeyim dediğini belirtirken patron Aloğlu’ nun “Burdan gidin, ayıp oluyor” demesi işçiler tarafından tepkiyle karşılandı.

Fırat Güneş uzun zamandan beri maaşlarını bazen 3 bazen 4 taksitle aldıklarını, maaşlarda yaşanan gecikmelerin artık dayanılamayacak boyutlara vardığını belirterek, “İhtiyaçlarımızı karşılayamıyor, faturalarımızı ödeyemiyor, çocuklarımızın yüzüne bakamıyoruz, yarım insan haline geldik” dedi.

Patron Sedat Aloğlu’nun fabrikada üretime ara verdiğini, maaşların ve kıdem tazminatlarının ödenmeden işçilerin kapıya konduğunu dile getiren şube sekreteri Fırat Güneş “Gelin arkadaş, derdiniz nedir?​” diye soranın da olmadığını vurguladı. Bu çarşamba gününe kadar süre verip beklediklerini belirten Güneş, “19 gündür süren mücadelemizi hakkımızı almadan bitirmeyeceğiz” dedi.

İŞÇİLER YOL KAPATTI

Feniş işçileri bekleyiş sırasında “İşçilere değil, hırsızlara barikat” sloganlarıyla yolu trafiğe kapattı. İşçilere polis ilk anda müdahale ederken işçilerin sukunetiyle müdahale büyümedi ve Feniş işçileri bir süre oturma eylemi yaptı. Yoldan geçen araçlardan destek verildiği görülürken işçiler polisin müdahalesine “Bize vurmanız için mi bağırdık? Hakkımızı istemek için bağırıyoruz” diye tepkisini gösterdi. Fabrikada çalışan kadın işçiler de hakları için sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

İşçiler ayrıca ‘boyalı basın’a olan tepkilerini dile getirirken kendi güçlerinden başka hiçbir şeyleri olmadığını dile getirdi. Tüm emekçileri sınıf dayanışmasıyla saflarına çağıran işçiler mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barış için Kardeş Türküler söyleyenlere mektup

SONRAKİ HABER

‘El Nusra’ya yakalanırsak, kellemiz gider’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...