25 Eylül 2013 19:39

Ekmek parası için geldiler, canlarını zor kurtardılar!

Ankara’da yolları kesilerek ırkçı saldırıya uğrayan Kürt işçiler memleketlerine dönmek zorunda kaldı. İşçilerin bir haftada başlarına gelmeyen kalmadı. Mağdur işçiler, bir haftada önce ekmek parası için geldikleri başkentten ‘Bari canımızı kurtaralım’ diyerek ayrıldılar. Kürt oldukları için p

Ekmek parası için geldiler, canlarını zor kurtardılar!
Paylaş
Birkan Bulut

Eryaman’da bir inşaatta çalışan işçilerin uğradığı ırkçı saldırı, dün gazetemizin manşetinde yer almıştı. Yaklaşık bir hafta önce geçimlerini sağlamak için Van’dan Ankara’ya gelen Kürt işçiler, ırkçı bir saldırının hedefi olmuşlardı. Sigara almak için bakkala giden 3 işçinin yolu kesilmiş ve nereli oldukları sorulmuş, işçiler Vanlı olduklarını söylediklerinde yaklaşık 30 kişilik bir grup tarafından darp edilmişlerdi. İşçilerden 3’ünün pompalı tüfekle açılan ateş sonucu yaralandığı da hastanede hazırlanan raporla tespit edilmişti. Polislerin saldırı sonrası yaptığı tehdit gibi nasihat ise “Biz bunlarla baş edemiyoruz, kendinize dikkat edin ya da buradan gidin” olmuştu.

‘PATRON NE PARA VERDİ, NE DE SİGORTA’

Yeni bir saldırı yaşanmasından endişe duyan 12 işçi memleketleri Van’a döndü. Geri dönmek için ücretlerini almaya giden işçiler, bu kez de patron zulmüyle karşılaştı. Çalıştıkları süre içerisinde sigortalarının yatmadığını öğrenen işçiler, maaşlarını da alamadılar. Patronlarının paralarını vermemesinin yanı sıra kendilerine ağza alınmayacak küfürler savurduğunu söyleyen işçiler, kendilerinden önce çalışan birçok işçinin de para alamadığını ifade etti. Duruma tepki gösteren işçilerden İbrahim Tamçınar, “Bu Ankara’dan kurtulalım. Artık memleketimize dönmek istiyoruz. Canımızı yolda bulmadık” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP toplantısına katılmayan işçiye gözdağı

SONRAKİ HABER

Barış için Kardeş Türküler söyleyenlere mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...