25 Eylül 2013 19:19

FARC: Barış bir devlet politikası olmalı

KOLOMBİYA Hükümeti ile FARC arasında Küba’nın başkenti Havana’da barış görüşmeleri devam ederken, FARC bir basın toplantısı düzenledi. FARC toplantıda önemli başlıklara değindi.Küba, Havana’da  26 Ağustos 2012 yılında imzalanan Ateşkes Anlaşması sırasında ve kalıcı barış inşaa edilmesi için FAR

FARC: Barış bir devlet politikası olmalı
Paylaş

Küba, Havana’da  26 Ağustos 2012 yılında imzalanan Ateşkes Anlaşması sırasında ve kalıcı barış inşaa edilmesi için FARC önemli yükümlülükler almıştır. FARC bu aşamada bir referandum önermiştir. Fakat önerilen bu referandum için parlamentoda çoğunluk sağlanamamıştır. Bu durum Havana anlaşmasını yok saydı. Bizler bu yüzden bu koşullarda, bu girişimin bir parçası değiliz. Referandum yerine oylamanın Kongrede yapılması FARC-ve Hükümet arasında devam eden olan hiçbir anlaşmaya ve bizim şartlarımıza cevap vermiyor.
2. Biz Havana’da 2012 Ağustos’ta imzalanan anlaşmada yer alan hiçbir haktan ve yükümlülüklerden vazgeçmedik. Anlaşmaya iki tarafında uyumlu ve sadık kalması kalıcı bir barışın garantisidir. Bizim istediğimiz şey bu. Toplantı masasında her iki taraf arasında eşit bir bağ/ilişki olmalıdır.
3. Barış tarihlere bağlı kalamaz ya da parti çıkarlarına uygun olamaz. Barış bir devlet politikası olmalıdır.
4. Bizler Kurucu Meclisi barış için çalışmaya çağırmaya devam edeceğiz. Biz bu barış girişimini insanların arkalarından değil ancak tüm milletin gündemine getireceğiz.
5. Anlaşmada vurguladığımız: “Barışın inşası için ayrım yapılmadan toplumdaki herkesin katılması gerekir.’’ bu basit bir açıklama değildir, çünkü barışın oluşmasını tüm topluma, hükümete ve insanlara bağlıdır.
7. Bizler tüm toplum için anlaşmazlığa son verecek şartları kabul etmek için Havana’dayız. Yenilenmiş anayasa bir barış anlaşması olacaktır. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Direnişteki bütün işçilerin çocukları var

SONRAKİ HABER

Ustayı bilmeyene aşina değiliz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...