25 Eylül 2013 18:57

İÜ’de forumlar sürüyor

İstanbul Üniversitesi (İÜ)’nde geçen hafta yapılan ilk forumda merkez kampüs ve fen-edebiyat fakültelerinde aynı gün aynı saatte iki ayrı forum yapma kararı alınmıştı. Dün her iki yerde de forumlar yapıldı.Fen-edebiyat fakültesi öğrencileri, ilk forumunu her iki fakültenin birleştiği nokta olan Hergele Meydanı&rsquo

İÜ’de forumlar sürüyor
Paylaş

Fen-edebiyat fakültesi öğrencileri, ilk forumunu her iki fakültenin birleştiği nokta olan Hergele Meydanı’nda yaptı. Geçen haftaki forumda olduğu gibi, foruma başlamadan önce forum alanı etrafında toplanan sivil polis ve özel güvenlikler alkışlarla protesto edildi ve forum alanından uzaklaştırıldı.

SİVİL POLİS ODALARI KAPATILSIN

Forumun ana gündemini, polislerin üniversiteye yerleştirilmek istenmesi ve bunun paralelinde Pazartesi günü Emniyet Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘üniversite çalıştayı’ oluşturdu. Sivil polislerin uzun süredir üniversitede olduğunu söyleyen öğrenciler, sivil polislere tahsis edilen odaların kapatılmasını ve bu odaların farklı bir amaçla kullanılmasını tartıştı. Üniversite içinde herhangi bir kulübün odası bulunmamasına rağmen sivil polislere böyle bir oda verilmesinin gereksiz olduğunu bildirdiler.

Geçen haftaki forumda tartışılan; amfilere, salonlara Gezi direnişinde hayatını kaybedenlerin isimlerinin verilmesi için dekanlık ve rektörlüğe toplu dilekçeler verilmesi konuşuldu. Dilekçe toplanmasının esas amacının farkındalık yaratmak olduğu özellikle vurgulandı.

Forumlara katılımın artırılması için bir şeyler yapılması gerektiği herkesin ortak fikriydi. Bunun için forumlardan önce tiyatro yapılması ya da müzik dinletisi verilmesi önerildi. Gezi direnişi boyunca sokağa çıkanların daha geniş bir kesim olduğu tespiti yapıldı ve üniversitede yapılan forumda da bu bileşenin yakalanması gerektiği ifade edildi.

Orta vadede bir öğrenci şenliği yapılması ve şenliğin isminin ‘Halkların Kardeşliği Şenliği’ olması yönünde öneriler sunuldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gürkan: Gerçek eşitlik bu pakete sığmaz

SONRAKİ HABER

Maliye Bakanı sürgünleri savundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...