25 Eylül 2013 18:58

Bayık: Hükümet adım atmazsa süreç biter

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin diyalog aşamasından müzakere aşamasına geçmediğini belirtti. Demokratikleşme paketinin içeriğinden kimsenin haberi olmadığını ifade eden Bayık, AKP Hükümeti adım atmadığı takdirde süreci bitireceklerini söyledi.

Bayık: Hükümet adım atmazsa süreç biter
Paylaş

Kandil Dağı’nda Rusya ve Irak Kürdistan Federal Bölgesi’nde bir televizyona konuşan Cemil Bayık, “Çözüm süreci” ve Suriye’nin durumunu değerlendirdi. “Çözüm süreci”nde Türkiye’nin adım atmaması halinde Kürtlerin alternatifsiz olmadıklarını söyleyen Bayık, İmralı’da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin şu anda diyalog aşamasında olduğunu ancak, müzakere aşamasına geçmesini beklediklerini söyledi.

UYARI YAPTIK

Sınırların dışına çekilmenin durdurulmasının buna dikkat çekmek için olduğunu söyleyen Cemil Bayık, şöyle konuştu: “AKP Hükümeti gerillanın çekilmesini fırsat olarak gördü ve adım atmadı. İmralı’da BDP heyeti ile yapılan görüşmeler 15 günde bir yapılması gerekiyordu ancak, şimdi 1 aya veya 45 güne çıkarıldı. İmralı’daki görüşmeler halen diyalog aşamasında ve müzakereye geçilememiştir. Gerillanın geri çekilmesinin durdurulması devleti uyarmak içindi. Eğer AKP Hükümeti adım atmazsa biz de süreci bitiririz. Böyle devam edemeyiz.”

PAKETLE OYALAMAK İSTİYORLAR

Paketle halkın kandırılmak istendiğini belirten Bayık, böylece halkın eyleme geçmesinin önüne geçilmek istendiğini söyledi. Hükümetin, adım atacağını ama PKK’nin izin vermediği propagandasıyla seçimlere gitmek istediğini anlatan Bayık, paketin içinde ne olduğunun kimse tarafından bilinmediğini belirtti. Abdullah Öcalan ile pakete ilişkin bir görüşmenin de yapılmadığını söyleyen Bayık, “Ana dilde eğitim konusunda görüşünü ortaya koyan hükümetin çözüm için niyeti olmadığı ortayla çıkmıştır” dedi

Hükümetin Kürt sorununa taktiksel olarak yaklaştığını dile getiren Bayık, “Rojava ve Türkiye’de Kürtlerle savaş yapıyor, Güney Kürdistan ile de siyasi ve ekonomik ilişkiler geliştiriyor. Biz Kürdistan’da çözüm için savaşı durdurduk. Ancak, Türkiye Suriye’de el Nusra’ya destek vererek Rojava’daki Kürtlere savaş açıyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Futbolcunun inşaatında paralar ödenmiyor

SONRAKİ HABER

Demirören'den GS yönetimine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...