25 Eylül 2013 13:49

Futbolcunun inşaatında paralar ödenmiyor

Pendik Gözdağı’nda yapımı devam eden Captan Hill Residence konut projesi inşaatında çalışan 55 işçi, iki aydır paralarını alamadıkları için iş bırakarak, konutların bulunduğu yerde eylem başlattı. KYE VIP inşaat firmasında çalışan işçilerin bir bölümü çalıştıkları inşaatın çatısına &ccedi

Futbolcunun inşaatında paralar ödenmiyor
Paylaş

Çatıya çıkan işçiler hem ana firmanın hem de yüklenici firmanın sorunlarıyla ilgilenmediğini söyleyerek “3 gündür bize gelen yemekler de artık verilmez oldu. Ne müteahhit ortada ne de firma yetkileri. Kimimiz gurbetçiyiz evimize para gönderemedik, kimimiz kiracıyız 2 aydır kiramızı veremedik. Evde çoluk çocuğumuz aç susuz bekliyor. istediğimiz alacaklarımızın bir an önce bizlere ödenmesidir” dediler.

İşçilerin eylem yapması üzerine işçilere alacaklarına karşılık bir bölümü nakit, geriye kalan için de çek verildi. Paraların verilmesi üzerine işçiler eylemini sonlandırdı.

Birçoğu Van, Ağrı ve Bitlisli olan işçiler, gurbetçi olarak inşatlarda çalıştıklarını belirterek “Yaptığımız bir daireyi 450- 500 bin TL’ye satıyorlar ama bizim günlük 60-70 TL yevmiyelerimiz ödenmiyor. Tüm alacağımızı alıncaya kadar çalışmayacağız şantiyeyi de terk etmeyeceğiz” dediler.

Galatasaray, Beşiktaş, Bursa ve Kayserispor gibi birçok kulüpte forma giyen KYE-VIP İnşaat'ın sahibi Ümit Aydın’a tepki gösteren işçiler  kendisine başvurdukları her seferinde “Gidin sizin muhatabınız müteahhittir” diyerek alacaklarını ödemediğini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BDP bugün Ceylanpınar’da

SONRAKİ HABER

Bayık: Hükümet adım atmazsa süreç biter

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...