25 Eylül 2013 13:16

BDP bugün Ceylanpınar’da

BDP Genel Merkezi, Rojava’da yaşananlara dikkat çekmek amacıyla bugün Ceylanpınar’da  bir etkinlik gerçekleştireecek.BDP Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rojava’da yaşayan Kürtlerin ne Esad’ı ne de ÖSO’yu desteklediği, üçüncü bir çizgiyi benimseyerek Rojava&rsquo

BDP bugün Ceylanpınar’da
Paylaş

BDP Genel Merkezi, Rojava’da yaşananlara dikkat çekmek amacıyla bugün Ceylanpınar’da  bir etkinlik gerçekleştireecek.
BDP Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rojava’da yaşayan Kürtlerin ne Esad’ı ne de ÖSO’yu desteklediği, üçüncü bir çizgiyi benimseyerek Rojava’daki diğer halklarla birlikte demokratik bir devrim gerçekleştirdiği belirtildi. Rojava devriminin 19 Temmuz’da 1. yılını geride bıraktığı hatırlatılan açıklamada, “Rojava halkının özgürlük devrimi olarak tanımladığımız bu devrim 2. yılına girerken, özellikle el Nusra çetelerinin saldırısıyla karşı karşıyadır. Amaçları Rojava’yı iç savaşın içine çekmek, Rojava halklarını mültecileştirmek ve kendilerine üslenme alanları açmaktır. Bu güçlerin askeri mühimmat dahil bütün lojistik desteklerini Türkiye’den sağladıkları, yaralılarını rahatlıkla hastanelerde tedavi ettikleri, her kesim tarafından ifade edilmekte ve bu destek devam etmektedir” denildi.
Açıklamada bugün yapılacak etkinliğe ilişkin de şu bilgiler verildi; “AKP hükümetini bir kez daha uyarmak, Ortadoğu’ya örnek olan, ezilen halklara moral veren, halkın öz örgütlülüğüne dayalı, aynı zamanda tüm Kürtlerin devrimi olan Rojava devrimini sahiplenmek için 26 Eylül Perşembe günü saat 12.00’de Ceylanpınar Belediyesi hizmet binası önünde DTK eş başkanları, eş genel başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il genel meclis üyelerimiz, bölge parti meclisi üyelerimiz ve il eş başkanlarımızın da aralarında olacakları, bölgedeki demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum örgütlerini temsilcilerinin katılımıyla birlikte bir etkinlik gerçekleştirilecektir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye muhalefetindeki çatlak büyüyor

SONRAKİ HABER

Futbolcunun inşaatında paralar ödenmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...