25 Eylül 2013 10:26

AKP'li belediye başkanı serbest bırakıldı

İhaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan Adapazarı Belediye Başkanı AKP'li Süleyman Dişli'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi, sevkedildiği mahkemece sabaha karşı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.Cumhuriyet Savcısı Kamil Erkut Güre'nin talimatıyla

AKP'li belediye başkanı serbest bırakıldı
Paylaş
Zafer Tokuş / Aziz Güvener

İhaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan Adapazarı Belediye Başkanı AKP'li Süleyman Dişli'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi, sevkedildiği mahkemece sabaha karşı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı Kamil Erkut Güre'nin talimatıyla Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Şube ekipleri tarafından gözaltına alınan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, Meclis üyeleri Erol Aydın, Ömer Arslan, Mahmut Arslan ve Hasan Karagüzel ile encümen üyeleri ve ihale komisyonunda bulunan belediye görevlilerinin de bulunduğu 10 kişi dün akşam saatlerinde gözaltına alındı.

TCK'nın 235'nci maddesinden ihaleye fesat karıştırmak suçundan ifadeleri alınan şüphelilerden meclis üyeleri Ömer Arslan ve Erol Aydın savcılıktaki sorguları sonrasında serbest bırakıldılar. Aralarında Belediye Başkanı Süleyman Dişli, başkan yardımcısı Rıdvan Özüm, meclis üyeleri, encümen üyelerinin de bulunduğu 8 kiş gece yarısına doğru tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemede yaklaşık 5.5 saat ifade veren aralarında Süleyman Dişli'nin de bulunduğu 8 kişi sabaha karşı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. (Sakarya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ruhani'den ılımlı mesaj

SONRAKİ HABER

Dünya üzerinde 168 milyon çocuk işçi var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...