25 Eylül 2013 10:23

Ruhani'den ılımlı mesaj

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Barack Obama’yı dikkatle dinlediğini belirterek, "İki ülke savaş yanlısı baskı gruplarının dar görüşlü çıkarlarını takipten kaçınmalıdır. İki ülkenin farklılıkları aynı çerçevede buluşabilir’’ dedi.İran’ın sorun değil çöz&

Ruhani'den ılımlı mesaj
Paylaş

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Barack Obama’yı dikkatle dinlediğini belirterek, "İki ülke savaş yanlısı baskı gruplarının dar görüşlü çıkarlarını takipten kaçınmalıdır. İki ülkenin farklılıkları aynı çerçevede buluşabilir’’ dedi.

İran’ın sorun değil çözüm üretmek istediğini söyleyen Ruhani, yine ülkesinin her türlü aşırılık ile şiddeti de reddettiğini dile getirdi. Dünyanın korkuları yanında ‘‘yeni umutları’’nın da olduğunu dile getiren Ruhani, evrensel değerler üzerinden tüm dünyanın önde gelenlerinin barışa ‘‘evet’’ savaşa ise ‘‘hayır’’ diyerek bu mesajı verebileceğini söyledi.

İran’ın uzlaşmacı sesine kulak verilmesini isteyen Ruhani, "ABD ile yeni gerginlikler peşinde değiliz’’ dedi. Ülkesinin ulusal güvenlik anlayışında nükleer silaha yer olmadığını kaydeden Ruhani, ‘‘Nükleer ya da diğer kitle imha silahlarının bizim güvenlik ve savunma doktrinimizde yeri yok. Aynı şekilde bizim inanç ve ahlakımızda da’’ diye konuştu.

Ülkesinin nükleer görüşmelere hazır olduğunun altını çizen Ruhani, ‘‘Bu görüşmeler zamana bağlı ve sonuç odaklı olmalı. Karşılıklı güven ve anlayış içinde aradaki belirsizliklerin giderilmesi gerek’’ dedi. (New York/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Bingöl'de 18 PKK'li cezaevinden kaçtı

SONRAKİ HABER

AKP'li belediye başkanı serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...