24 Eylül 2013 17:42

İş cinayetlerinde 4 işçi hayatını kaybetti

Alınmayan iş güvenliği önlemleri yüzünden yaşanan iş cinayetleri devam ediyor.Bugün çeşitli illerde meydana gelen iş cinayetlerinde 4 işçi hayatını kaybetti.Erzurum’da bir çocuk işçi HES inşaatında hayatını kaybederken, Kayseri’de Çelik kapı fabrikasında çalışan 18 yaşındaki genç

İş cinayetlerinde 4 işçi hayatını kaybetti
Paylaş

Bugün çeşitli illerde meydana gelen iş cinayetlerinde 4 işçi hayatını kaybetti.

Erzurum’da bir çocuk işçi HES inşaatında hayatını kaybederken, Kayseri’de Çelik kapı fabrikasında çalışan 18 yaşındaki genç, çelik kapının üstüne düşmesi sonucu öldü.

Antalya’da bir sıva ustası ve Muğla Fethiye’de araba tamircisi de yüksekten düşerek yaşamını yitirdi.

ÇOCUK İŞÇİ HES İNŞAATINDA ÖLDÜ

Erzurum'un İspir ilçesinde bir hidroelektrik santralinin inşaatında taşeron şirkette çalışan 16 yaşındaki çocuk işçi üzerine duvar yıkılması sonucu hayatını kaybetti.

İspir'de bir HES'e ait beton duvar inşaatında çalışan Vefa Aydemir'in ağabeyi Mahmut Aydemir'in kimliğiyle işe girdiği ve çalıştığı iddia edildi.

İş cinayeti sonucu ölen Aydemir'in otopsi için kimlik tespiti yapıldı. Hastaneye çağrılan Aydemir'in babası oğlunun cesedini teşhis etti. Baba Aydemir, ölen oğlunun ağabeyinin kimliğiyle kaçtığını ileri sürdü.

Cumhuriyet Savcılığı çocuk işçi çalıştırdığı için HES inşaat firması ile taşeron firma yetkilileri hakkında soruşturma başlattı. HES şantiye yetkilileri, çocuk işçi çalıştırmalarının mümkün olmadığını ileri sürerek, taşeron firmayı suçladı. Taşeron firma yetkilileri ise Vefa Aydemir'in Ramazan Bayramı'ndan sonra şirketlerinde Mahmut Aydemir kimliğiyle çalıştığını iddia etti. Ölen çocuk işçinin 20- 25 yaşlarda gösterdiğini öne süren firma yetkilileri, “Bizde Mahmut Aydemir isimli işçi çalışıyordu. Çocuk değildi. Kaza sonrası otopsi için cesedi teşhis için çağrılan babası kazada ölen kişinin 15- 16 yaşlarındaki oğlu Vefa olduğunu söyledi. Şirket kayıtlarımızda da Vefa isimli birisi görünmüyordu. Otopsi de biz de Vefa'nın ağabeyinin kimliğiyle çalıştığını öğrendik, şaşkınız." diye konuştu.


‘BİR KAPI BİR CANDAN DEĞERLİ Mİ!’

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir çelik kapı fabrikasında çalışan 18 yaşındaki Mustafa Avşar üzerine çelik kapı düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Avşar kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili aynı fabrikada çalışan ağabeyi Yahya Avşar gazetemize yaptığı açıklamada: ‘‘Biz bu fabrikada 3 kardeş çalışıyoruz en küçüğümüz Mustafa’ydı. Kardeşimin çalıştığı bölümde iş güvenliği yoktu ve işi çok ağırdı. 5 aydır söylüyoruz, hiçbir önlem alınmadı. Kardeşimi de bu yüzden kaybettik. Ama size soruyorum: bir kapı bir candan değerli midir!’ açıklamasında bulundu.


İŞYERİNİN ÇATISINDAN DÜŞTÜ

Muğla'nın Fethiye ilçesinde işyerinin çatısında yapılan tamirat işlerine yardım etmek isterken çatıdan düşen araba tamircisi hayatını kaybetti. Fethiye Sanayii'nde bir egzoz tamircisinde çalışan Cihan Güçlü, çalıştığı işyerinin çatısında devam eden tamir çalışmasına yardım etmeye başladı. Çatıdaki işçilere yardım ettiği sırada dengesini kaybeden Güçlü, işyerinin önünde bulunan ve otomobil tamiri için kullanılan kanala düştü. Düştüğü kanaldan çıkaran Güçlü ağır yaralı olarak özel bir hastaneye kaldırdı. Güçlü, hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


SIVA USTASI İSKELEDEN DÜŞÜP ÖLDÜ

Antalya'da bir inşaatta çalışan sıvacı 62 yaşındaki Seyit Kaya, çalıştığı iskeleden düşerek yaşamını yitirdi.
4 katlı bir inşaatın iskelete demirlerine çıkan sıvacı Seyit Kaya, birden dengesini kaybetti. Başını iskele demirlerine çarpan Kaya, yaklaşık 7 metre yüksekten toprak zemine çakıldı. Gürültü üzerine inşaatın dışına çıkan işçiler, Kaya'yı kanlar içerisinde gördü. Kaya, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin çabasına rağmen kurtarılamadı. Olay yerinde inceleme yapan polis, işçilerin ifadesine başvururken Seyit Kaya'nın cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. (HABER MERKEZİ)

FOTOĞRAF: HES İNŞAATI (ARŞİV)

ÖNCEKİ HABER

Seçim sonuçları istifa getirdi

SONRAKİ HABER

Pakistan’da 7.8 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...