24 Eylül 2013 15:51

Derbi soldu Fenerbahçe ‘Sow’du

Türkiye futbol tarihinin unutamayacağı bir haftayı geride bıraktık. Her açıdan yıllarca konuşulup yıllar sonra da ‘Bunlar taa o dönemlerden gelme’ diyeceğimiz olayları yaşadık. Beşiktaş – Galatasaray derbisinde yaşanan olayları kısaca hatırlayalım.Derbi, çArşı grubunun üç köye yaptıracağı üç okul

Derbi soldu Fenerbahçe ‘Sow’du
Paylaş
Emre Caka

Türkiye futbol tarihinin unutamayacağı bir haftayı geride bıraktık. Her açıdan yıllarca konuşulup yıllar sonra da ‘Bunlar taa o dönemlerden gelme’ diyeceğimiz olayları yaşadık. Beşiktaş – Galatasaray derbisinde yaşanan olayları kısaca hatırlayalım.
Derbi, çArşı grubunun üç köye yaptıracağı üç okul için düzenlediği derbifest ile başlıyor, çağrılar yapılıyor. Tribünlerde şov var. Slaven Bilic’in imzalı metni karşılıyor taraftarları. Bilic’in koşan, arzulu, istekli takımına karşı, Fatih Terim’in yorgun aslanları ilk yarıyı 1-0 geride kapatıyor.

ÇARE YİNE DROGBA

Gezi Parkı direnişinin en çok konuşulan, yabancı basına ömür boyu anlatamayacağım (tercümanla) geyik yine hayata geçiyor, Galatasaray ‘Çare’yi Drogba’da buluyor.
İkinci yarıda rüzgar tersten esip Galatasaray’ın golüyle eşitlik yakalanıyor. Hemen ardından ‘Başbakan olacak adam’ Drogba takımını öne geçiriyor. Gerilim tavan yapmışken, Fırat Aydınus’un kararları anlamsız şekilde her iki takımın taraftarını da rahatsız ediyor. Dakikalar 90+2’yi gösterdiğinde ise adeta ‘Dananın kuyruğu kopuyor.’ Sahaya inen, sandalye fırlatan, su atanlar, küfredenler, ‘Her yer Taksim her yer direniş’in sesini kısıp kavgayı dakikalarca izletenler, Twitter’dan saniyesinde olaya açıklık getirenler, daha neler neler... 1453 Kartallar’ın, çArşı’yı bitirmek üzere komplo teorisi kurduğunu iddia edenler, çArşı’nın Gezi Parkı’ndaki muhalif tutumu nedeniyle devlet komplosuna kurban gittiğini söyleyenler... Bunların hepsi gerçek olabilir. Hepsi, karanlık güçlerin yaptığı eylemler misali seneler sonra aydınlığa kavuşabilir. Hatta belki de birçoğu gibi aydınlığa dahi kavuşamaz. Ancak bir gerçek var ki bu durumu sonuna kadar kullanacaklar var. Mesela, tribünlere polis sokmak isteyenler ellerini şimdiden ovuşturmaya başladı. Bakınız Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç: “Özel güvenliğin statlarda güvenlik şartlarını yerine getirip getirmeyecekleri konusu Türkiye’de özellikle son bir yıldır tartışılan bir konu. Dün gece (Pazar gecesi)  yaşananlardan sonra muhtemelen 6222 sayılı kanunda güvenlik kriterleri ilgili düzenlemeye gitme ihtiyacı kaçınılmaz hale gelecek. Dün gece (Pazar gecesi)  yaşananlardan sonra 3 yıl önce kulüplere devredilen stadyum içi güvenlik kriterleri konusunda yeniden emniyet birimleri yetkili ve görevli hale getirilebilir” çArşı’yı karalamak isteyenler, derbideki görüntülerle rüyalarını süslendirirken, tribünlerdeki muhalif sesi kısmak isteyenler yasa taslaklarını şimdiden yazmaya başlamıştır.
Evinde, tribünde, arkadaşlarıyla, eşiyle maçını izlemek için çırpınanlar ise ligde seneler sonra Beşiktaş’ın Bursaspor karşısında oynadığı oyunla tadı damağında kalanlara olmuştur.
Tüm sporseverlere geçmiş olsun.

SOW ATTI FENER GÜLDÜ

Fenerbahçe’de haftalardır attığı twitler ve yaptıklarıyla konuşulan Moussa Sow formayı bir aldı pir aldı. Emenike’nin yerine sahada olan Senegalli attığı 3 gol ve oynadığı oyunla Ersun Yanal’a göreve hazır olduğunu gösterirken Emenike ve Pierre Webo’ya pes etmediğini gösterdi. Maçın ardından attığı twitlerin de yanlış olduğunu söyleyen Sow, gelecek haftalarda Fenerbahçe taraftarının yeniden en büyük kozu olabilir. Caner Erkin’in ise yaptığı iki asist dikkatlerden kaçmadı.
Sol bekten doğru Gökhan Gönül’ü tamamlayan Caner, Gökhan’ın da başarılı performansıyla Milan’ın iki efsane oyuncusunu hatırlattılar: Sol bekte Serginho, sağ bekte Cafu.
Kaleci Volkan Demirel’in ise sağ omzundan yaşadığı sakatlıklar, hala belirtilerini hissettiriyor. Sağına uçmakta zorlanan Volkan’ın ileride büyük sorun yaşaması muhtemel.

ÖNCEKİ HABER

Hippi minibüs veda ediyor

SONRAKİ HABER

2B mağdurları İzmit’te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...