25 Eylül 2013 17:29

Gergedanları katlediyorlar

Güney Afrika’da gergedanların nesli tükenme tehlikesi altında. Boynuzları, hançer sapından, ilaç yapımına kadar birçok alanda kullanılan hayvanların ‘soykırıma’ uğradığı belirtiliyor. Uzmanlarsa, öldürülen gergedan sayısının 2013 yılında en yüksek rakamına ulaştığı uyarısında bulunuyor. Yaklaşık 700

Gergedanları katlediyorlar
Paylaş

2007 yılında sadece 13 avlanma gerçekleşmişken bugün Güney Afrika’da yaşanan avlanma artışına Asya kıtasından gelen talep neden oluyor. Özellikle Vietnam’da gergedan boynuzundan bir heykele sahip olmak bir statünün göstergesi olduğu için Güney Afrika’dan yoğun bir talep var.  

‘DOĞANIN DENGESİNİ BOZUYORLAR’

Güney Afrika Su Ve Orman Bakanı Edna Molewa geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen avlanma karşıtı yürüyüşte bir konuşma yaptı. Molewa bu boynuz ticaretinin ülkenin ekonomisine de zararı olduğunu söyledi. Molewa sözlerine şöyle devam etti, “2008 yılında artan avlanma yüzünden, dünyanın bütün dikkati ülkemize çevrildi. Bu yasa dışı avlanma doğanın dengesini bozmakla kalmıyor aynı zamanda da turizm endüstrisinin kötü etkilenmesine yol açıyor.”   

Birleşmiş Milletlerin özel temsilcisi Heather Sohl da yasa dışı avlanmayla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Sohl kayıtlı olarak 618 gergedanın öldürüldüğünü söyleyerek kaçak yollarla avlanan gergedanların sayılarını bilmediklerini belirtti.

Bu konuyla ilgili Birleşmiş Milletler ve Güney Afrika hükümeti yarın bir toplantı gerçekleştirecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tarihi ilan tahtasına çevirdiler

SONRAKİ HABER

Hippi minibüs veda ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...