24 Eylül 2013 19:27

Korkmaz davasında ömür boyu hapis istendi

Eskişehir'de 2 Haziran'da Gezi direnişinde uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili olarak, 4'ü polis, 4'ü sivil 8 sanık arasından bir polis hakkında kasten öldürmekle ömür boyu hapis cezası istendi. Vatan'dan Kemal G&

Korkmaz davasında ömür boyu hapis istendi
Paylaş

Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan tarafından 9 Eylül tarihinde Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edilen ve onaylanıp Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Kemal Göktaş'ın haberine göre Savcı Hakan Ali Erkan, iddianamede, Korkmaz’ın kullandığı kumodin isimli ilaç nedeniyle kafa travmasına bağlı olarak hayatını kaybettiğini belirterek otopsi raporuna dikkat çekti ve sadece Korkmaz’ın başına tekma atan polis memuru Mevlüt S. hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istedi. Korkmaz’ı dövenler arasında yer alan 3 polis ve 4 sivil kişiye ise “öldürmeye iştirak” suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Buna göre üst sınırdan ceza aldıklarında en fazla 10, alt sınırdan ceza aldıklarında ise en fazla 6.5 yıl hapis yatacaklar.

İddianamede, polis memurları Şaban G., Hüseyin E. ve Yalçın A.'nın “öldürme suçunun icrasını kolaylaştırdıkları, destekleyici, hazırlayıcı ve kolaylaştırıcı eylemlerde bulundukları” belirtilerek öldürme suçuna iştirak ettikleri savunuldu. Fırıncı İsmail K. ile diğer sivil kişiler Ramazan K., Muhammet  V. ve Ebubekir H.'nin ani gelişen olayda Ali İsmail Korkmaz’a tekme ve sopa ile vurdukları, ancak eylemlerinin Mevlüt S.'nin eylemine doğrudan katılma olarak kabul edilemeyeceği ileri sürüldü. Savcı bu nedenle bu şüpheliler hakkında da kasten öldürme suçundan değil, öldürmeye iştirak suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

AVUKATLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Korkmaz ailesinin avukatlarından Pınar Çelik Arpacı, tutuklanmayan 3 polis memurunun Korkmaz'a vururken görüntüleri olduğunu belirterek polislerin tutuklanması gerektiğini söyledi. Dosyada silinen bazı görüntülerin kurtarılması için TÜBİTAK'tan rapor beklendiğini, ayrıca görüntülerin netleştirilmesi halinde de yeni delillerin çıkabileceğini söyleyen Arpacı, savcılığa iddianame tamamlanmadan önce verdikleri dilekçedeki hiçbir talepleriin karşılanmadığını ifade etti.

Sadece bir sanık hakkında kasten öldürme suçlaması yöneltilmesini kabul etmediklerini ve Korkmaz'ı döven diğer sanıkların da aynı suçu işlediklerini düşündüklerini kaydeden Arpacı, olay günü Korkmaz'ın dövüldüğü Sanayi Sokak'ta sivil polislerin ve diğer sanıkların pusu kurarak kaçan göstericileri dövdükleri ve organize bir suç işlediklerini savundu.

Korkmaz'ın sokaktan kaçarken dövüldüğü ana ilişkin Beşik Otel kameralarının 74 saniyesi ile 18 dakikanın görüntülerinin kayıp olduğunu hatırlatan  ve bu görüntülerin kurtarılması halinde yeni sanıkların ortaya çıkacağını belirten Arpacı, görüntüler kurtarılmadan dava açılmaması gerektiğini söyledi.

Tutuksuz sanık polislerin ifadeleri alınırken Korkmaz'ın dövülmesine ilişkin hiçbir soru sorulmadığını ve sadece sanık polis Mevlüt S.'nın konumu hakkında sorular yöneltildiğini anlatan Arpacı, sanık polislerin Sanayi Sokak'a gitmeleri konusunda amirlerinden sözlü talimat aldıklarını söylemelerine rağmen Terörle Mücadele Şubesi amirlerinin sorgulanmadığına da dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BDP Davutoğlu’na protokolü sordu

SONRAKİ HABER

Savaşta piyanosunu kaybeden Suriyeli çocuk büyüledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...