24 Eylül 2013 15:01

Kan davası yüzünden okula gidemiyorlar

Iğdır’ın Karakoyunlu İlçesi’ne bağlı Kerimbeyli Köyü’nde, aynı aşirete bağlı Öget ailesi mensupları arasında 5 yıldır süren ve 6 kişinin öldüğü kan davası nedeniyle 23 çocuk okula gidemiyor.Yaklaşık 5 yıl önce Raif Öget’in, kızkardeşini seven Abdulkadir Öget’i öldür

Kan davası yüzünden okula gidemiyorlar
Paylaş
Suat Deniz

Iğdır’ın Karakoyunlu İlçesi’ne bağlı Kerimbeyli Köyü’nde, aynı aşirete bağlı Öget ailesi mensupları arasında 5 yıldır süren ve 6 kişinin öldüğü kan davası nedeniyle 23 çocuk okula gidemiyor.

Yaklaşık 5 yıl önce Raif Öget’in, kızkardeşini seven Abdulkadir Öget’i öldürmesinin ardından başlayan kan davasında ikinci olay 31 Mart 2013 günü Iğdır kent merkezinde yaşandı. Öldürülen Abdulkadir Öget’in kardeşi Hakan Öget, Raif Öget’in kardeşi Sadık Öget’i (28) otobüs bileti alırken tabancayla vurarak öldürdü. Bunun intikamını almak isteyen Sadık Öğet’in kardeşleri de, 4 Haziran’da Aras Nehri kenarında pusu kurarak, traktöre ot yükleyen amca çocuklarının üzerine otomatik tüfeklerle ateş açtı. Açılan ateş sonucu Nurettin (50), Battal (30), Fesih (26) ve Sadık Öget (25) hayatını kaybetti. Cinayet şüphelisi Süleyman Öget (70) kaçarken, oğulları Reis (36), Raif (34), Cevdet (32), Salih (30), Enver (23) ve Musa Öget (19) ise yakalanıp tutuklandı.

KADINLAR NÖBET TUTUYOR

Babasının kaçak olduğunu, 6 kardeşinin ise tutuklandığını belirten Nevra Öget (25), evde erkek kalmadığı için kadınların ellerine tüfek alarak can güvenliklerini sağlamaya başladığını söyledi. Yeni bir katliamın yaşanmadan devletin olayla ilgilenmesini isteyen Nevra Öget, “Kan davası başta çocuklar ve kadınları perişan ediyor. Ailemizden 23 çocuk korkudan okula gidemiyor. Mardin’deki olayın bir benzeri burada yaşanabilir. Bir bahçe içindeki 3 evde 8 kadın ve 23 çocuk yaşıyor. Geceler bizim için kabus. Sırayla nöbet tutuyoruz. Bazı akrabalarımız köyü terk etti. Devletimizin bize yardımcı olmasını istiyoruz” dedi.

‘ÇOCUKLARIMIZ NEFRETLE BÜYÜMESİN’

70 yaşındaki Perizade Öget de kan davası yüzünden ailesinin parçalandığını belirterek çaresizlik içinde olduklarını anlattı. Cezaevinde yatan Salih Öget’in eşi Gül Öget ise, “Çocuklarıma babalarının nerede olduğunu söyleyemiyorum. Okula gidemiyorlar. Çocuklarımızın kin ve nefretle büyümesini istemiyoruz. Çünkü onlar da büyüdüğü zaman öldürecek” şeklinde konuştu. (Iğdır/DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Cami-Cemevi inşaatını mühürleyin’

SONRAKİ HABER

Dersim’de yine birahane gerginliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa