24 Eylül 2013 14:09

Yunanistan’da 48 saatlik grev

Yunanistan’da kamu emekçileri bir haftada ikinci kez greve çıktı. Ülkeye verilmesi planlanan yeni dış borç için gözlemcilerin karar aşamasında olduğu sırada gerçekleşen grev, okulları ve hastaneleri önemli ölçüde etkiledi.48 saatlik grev, hükümetin kamuda gerçekleştirmeyi planladığı işt

Yunanistan’da 48 saatlik grev
Paylaş

48 saatlik grev, hükümetin kamuda gerçekleştirmeyi planladığı işten atmaları engellemeyi hedefliyor. Kamu emekçilerinin şemsiye sendikası ADEDY, 600 bin kamu emekçisine karşı girişilen bu saldırıyı, “işçi haklarına yönelik girişilen en acımasız plan” olarak nitelendirdi. Gün içerisinde aralarında öğretmenlerin, belediye polislerinin ve doktorların da bulunduğu grupların başkent Atina’daki Sintagma Meydanı’na yürümesi bekleniyor. Eylemlerin, geçtiğimiz hafta ırkçı Altın Şafak partisi üyeleri tarafından öldürülen Pavlos Fyssas’a ilişkin protestolarla birleşmesi bekleniyor.

Avrupa Birliği, IMF ve Avrupa Merkez Bankası bu haftadan itibaren Yunanistan’a verilecek yeni borç paketi için değerlendirmelerde bulunacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AB’den olumsuz karar: Türkiyelilere vizesiz Avrupa yok

SONRAKİ HABER

Tayland'da mısır üreticisi isyan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...