24 Eylül 2013 16:55

Stadyumları mı fethedeceksiniz?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, “1453 Kartalları’nı kim kurdurmuşsa sorumlu odur. Hükümet, 1453 grubuyla tribünleri mi fethedecek? Bu nasıl bir zihniyet” derken 1453 Kartallar grubu lideri “Vatanımı, milletimi seviyorum. Hükümetin yalakası değilim” dedi. Çarşı ise “Tek bilek tek yumruğuz” a&cce

Stadyumları mı fethedeceksiniz?
Paylaş

Gezi eylemlerinde diğer takımların taraftar gruplarıyla birlikte Çarşı’nın üstlendiği rol kamuoyunun da büyük ilgisini çekti. Eylemleri ve sloganlarıyla Gezi’nin en önemli paydaşlarından biri haline gelen Çarşı’nın pozisyonu iktidarı ise rahatsız etti. Başbakan Erdoğan’ın, “Yüzde 50’yi evinde zor tutuyoruz” açıklamalarının ardından başlattığı Gezi karşıtı mitinglerde bir anda “çakma” bir Çarşı flaması gördük. Fontlarından Çarşı’nın yazılış biçimine, geleneksel Çarşı’nın karakterine bir hayli yabancı görünen bu flamalar sosyal medyada da alay konusu olmuştu. AKP yamalı Çarşı’nın tutmayacağı açıktı. Nitekim bir süre sonra “1453 Kartallar” adlı bir grubun kurulduğunu duyduk.

Pazar günkü derbide sahaya ilk girenler arasında oldukları, grubun üyesi aynı zamanda AKP Küçükçekmece Gençlik Kolları Fevzi Çakmak Mahalle Başkanı olduğu belirtilen İsmail Er’ce de facebook yazışmalarında “ağızdan kaçırılan” 1453 Kartallar, daha sonra Twitter’dan yaptıkları açıklamalarda suçlamaları kabul etmediler.

TOPRAK: 1453’Ü KİM KURDURMUŞSA SORUMLU ODUR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ise dün yaptığı açıklamada, “1453 adlı grubu kim kurdurmuş ve olayların yaşanmasına kim zemin hazırlamışsa sorumlu odur” dedi.

Toprak, “Derbide çıkan olaylarla ilgili Bülent Arınç ayrı, Suat Kılıç ayrı, Emniyet müdürü ayrı konuşmaktadır. Adeta birbirlerini yalanlayan bu hükümet temsilcilerine ve bürokratlara halkımız nasıl güvenip canını teslim edecek” diye sorarken “Hükümet şimdi de taraftar gruplarını mı bölmek istiyor? . 1453 adlı grubu kuranlar İstanbul’u mu statları mı yeniden fethedecek? Bu nasıl bir zihniyettir” ifadelerini kullandı.

‘TARAFTARLAR ÜZERİNDEN PROVOKASYON’

Erdoğan açıklamasında ayrıca “Sporu siyasileştirme ve ticarileştirme yolunda atılan adımlar, sporumuzu doping utancına boğdu. Artık barış ve yarış heyecanının, dostluk ve kardeşliğin doruk noktası olan sporda da, ayrıştırma, kamplaştırma sürecine girildiğini görüyoruz. Siyasi amaçla sporculara konulan ambargolar, milli oyunculara getirilen yasaklar, son Avrupa şampiyonasında başarısızlıkları beraberinde getirdi. Hükümetin sporu siyasallaştırma yaklaşımını tüm dünya gördüğü içindir ki, Olimpiyatlar Türkiye’ye verilmedi” dedi.

Derbideki olayların hükümetin taraftar grupları üzerinde de siyasi senaryolara, provokasyonlara yöneldiğini ortaya çıkardığını öne süren Toprak, “AKP iktidarı, yaklaşan seçimler öncesinde, bu tür gözü kara stratejilerle tüm ülkeyi kamplaştırmaktadır” uyarısında bulundu.


KILIÇDAROĞLU: AMAÇ ÇARŞI'YI SİNDİRMEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ekonomi muhabirleriyle kahvaltıda bir araya geldi ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tatil edilen Beşiktaş-Galatasaray karşılaşması ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Binlerce kişi biletsiz giriyor içeri. Polis gerekli önlemleri almıyor. Bütün bunların tamamı bilinçli yapılıyor. Amaç Çarşı Grubu'nu sindirmek" diye konuştu.


KILIÇ'TAN POLİS SİNYALİ

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, derbide yaşanan olaylara ilişkin konuştu ve özel güvenlik güçlerinin yetersizliğinden yakındı. Kılıç, “Güvenliğin eskiden olduğu gibi emniyete devredilmesi önemli bir çözüm olacaktır” dedi. Statlarda yaşanan olaylara ilişkin hapis cezaları alt sınırdan verildiği için erteleme uygulandığını söyleyen Kılıç, erteleme ihtimalinin de ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.


1453 LİDERİ: BÖLÜNMÜŞLÜĞÜ BİTİRMEK İÇİN KURULDUK

1453 Kartalları grubu lideri Aşkın Aydoğmuş da medyaya açıklamalarda bulundu. “Biz Beşiktaş tribünlerindeki bölünmüşlüğü bitirmek için geldik ve 1453 Kartalları’nı kurduk” diyen Aydoğmuş, siyasi slogan atmadıklarını, derbide de sahaya kendilerinin inmediğini öne sürdü. Aydoğmuş, 34.dakikalarda “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganlarının da baskıyla attırıldığını iddia etti. “Biz de Doğu Türkistan diye mi bağıralım, çatışalım kan mı dökülsün tribünde isteniyor? Tribünde siyaset olmaz” diyen Aydoğmuş ülkücü olduğunu dile getirdi.

Aydoğmuş, Radikal’e yapmış olduğu açıklamada da “1453 Kartalları ismi neden bu kadar antipatik oluyor? İstanbul'un fethi, siyasi bir terim değil. Bu tarihten gocunanların Türklüğünden şüphe ederim.Vatanımı, milletimi seviyorum. Ama hükümetin  yalakası değilim” demişti.


ÇARŞI: TEK BİLEK, TEK YUMRUĞUZ

“Öncelikle 'Beşiktaş Fizan'a da gitse gideriz' diyen ve bunu 22 Eylül akşamı geçici ikametgah Olimpiyat Stadı tribünlerinde yerini alarak gösteren bütün Beşiktaşlılara teşekkür ederiz.
Futbol sadece futbol değildir sözünü şöyle okuruz;
Bizler için Beşiktaş, sadece bir spor kulübü değil, bunun çok daha ötesidir. Bize onu emsalsiz kılan şey sahip olduğu değerleri ve duruşudur. Hayatı futbola değil, futbolu hayata feda edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Lakin bu güzel oyunu çirkinleştirenler de bunun hesabını vermelidir ki öfkemiz ve nefretimiz onlaradarı.
Hakemin rakiplerimiz aleyhine dahi olsa verdiği yanlış bir kararı doğru kabul etmeyiz.
Galip gelenin değil, haklı olanın yanında yer aldık
'Beşiktaş sen bizim ahlakımızsın' derken bize bu mirası devredenlerin izinden gittik.
Beşiktaşlılık bir aşk halidir, bunu böyle bildik ve böyle yaşadık.
Şeref ve haysiyet gibi kavramları hep kıskançlıkla sahiplendik.
Beşiktaşımız için zafer dediğimiz şeyin tabelada yer alan sayılar olmadığını, onunla yaşadığımız en güzel zaferlerin yüreğimizde yer aldığını hep hissettik.
Bizler için nihai zafer denilen, asla ipi birinci göğüslemek olmadı.
Düşüncelerimizi gerçekleştirecek evvellerimiz ve geleneklerimiz var olduğu sürece öylesine başı dik, alnı açık, onurlu ve gurur dolu tertemiz bir geçmişi geleceğe de aktaran ve gelecekte yaşatacak olan Beşiktaşımızın var olabilmesidir; zafer.
Bizim için en adil hakem Şeref Bey, en dürüst sporcu Hakkı Yeten'dir. Bunlar böyle bilinsin.
Defalarca kez söyledik, anlamamakta ısrar edenler için tekrar söylemek bize zul gelmez.
Şiddete maruz kaldık ama asla şiddetten yana olmadık.
En güzel rekabetin her zaman maneviyatta yaşanması gerektiğine hep inandık.
Bu inancımızı koruyarak adalet ve hakkaniyetten yoksun merciler ve emek hırsızı soysuzlar için bir kez daha şunun altını çizmek isteriz;
Beşiktaş'a, Beşiktaşlılara yapılan her haksızlık karşılığını bulur, zira Çarşı sizde olmayan vicdandır.
'Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Yine dene, yine yenil, daha güzel yenil!'
Akbabalar ve çakal sürüleri bilsin ki, sevinciniz kursağınızda kalacak.
Kaybettiğimiz şey 3 puandan ötesi değildir.
Hocamızdan top toplayıcımıza, malzemecimizden sporcumuza, yavru kartalımızdan en yaşlımıza, kulübümüzün hizmetkarından yöneticilerimize kadar hepimiz tek bilek tek yumruğuz.
Kendi yaralarımızı kendimiz sararız ve biz sadece ve sadece Beşiktaş'a sarılırız.” (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li belediyeye operasyon

SONRAKİ HABER

AKSA grevi kararlılıkla sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...