28 Mayıs 2011 09:29

HES’lere soluk aldırmıyorlar

ORDU Doğa ve Yaşam Alanları Koruma Platformu üyeleri ve köylüler HES’lere soluk aldırmıyor. Her hafta aksatmadan bir iki HES için ‘yürütmeyi durdurma’ davası açan HES karşıtları bir yenisini daha açtı.Platform üyeleri ve köylülerden oluşan 25 kişilik grup Ordu İdare Mahkemesi’ne Melet Enerji&r

Paylaş

Platform üyeleri ve köylülerden oluşan 25 kişilik grup Ordu İdare Mahkemesi’ne Melet Enerji’ye ait Kabadüz ilçesi Esenyurt köyünde yaptığı Ordu HES adlı çalışma için yürütmeyi durdurma istemli davayı Çevre ve Orman Bakanlığı aleyhine dün dava açtı. Açılan davada “ÇED kararının iptali ve kamulaştırma maddesi olarak öngörülen ‘acil durum’ kamulaştırma şartları oluşmadığından yürütmenin durdurulması’ istemi dile getirildi.

Adliye önünde buluşan platform üyeleri ve köylüler dava dilekçesinin imzalarını Adliye bahçesinde tamamlayarak davalarını açtılar. Bu konuda görüşlerini aldığımız köylüler, davanın takipçisi olacaklarını ve HES’lere karşı olduklarını söylediler.

Melet Enerji gazetelere ilan vererek Ordu HES ile Ordu Belediyesi’ne 2044 yılına kadar suyu kendilerinin vereceğini duyurmuştu. Bu proje ile suyun da özelleştirilmesi gerçekleşmiş olacak diyen platform üyeleri bu projeyi de bozacaklarını söylediler.

TEMYİZE GİDECEĞİZ

Platform Sözcüsü üyesi Osman Gül ise, “Platform olarak Ordu yapılmak istenen HES’lere karşı mücadelemiz her şartta sürecek. Halkımız bu konuda çok duyarlı. Suyuna ve doğasına sahip çıkıyor. Biz de üzerimize düşeni yapacağız. Ayrıca Sarpdere’de yapılan HES için önce yürütmeyi durdurma kararı verildi. Sonra ise, çelişkili bir karar çıktı. Bizleri dava açmaya taraf olamayacağımız iddia edildi. Bu mahkeme kararı bizlere tebliğ edildiğinde temyize giderek davamızı sürdüreceğiz. Bu konuda verilen kararın bozulacağını çok iyi biliyoruz.” dedi. (ORDU)

ÖNCEKİ HABER

‘Halimizi gören yok’

SONRAKİ HABER

Fas’ta deniz canavarı fosili bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...