23 Eylül 2013 17:53

Sabah ve Takvim’den ayıp

Takvim ve Sabah arkadaşımı kafasına göre ‘öldürdü’ . Bu ifade Medya Faresi yazarı Gökhan Kaya’ya ait. Kaya, bir arkadaşlarının ölüm haberinin iki gazete tarafından nasıl çarpıtıldığını kaleme aldı. Çarpıtmayı yapan gazeteler ise Hükümete olan yakınlığı ile biline Sabah ve Takvim.İÇK

Sabah ve Takvim’den ayıp
Paylaş

Takvim ve Sabah arkadaşımı kafasına göre ‘öldürdü’ . Bu ifade Medya Faresi yazarı Gökhan Kaya’ya ait. Kaya, bir arkadaşlarının ölüm haberinin iki gazete tarafından nasıl çarpıtıldığını kaleme aldı. Çarpıtmayı yapan gazeteler ise Hükümete olan yakınlığı ile biline Sabah ve Takvim.

İÇKİ KARŞITI KAMPANYA

Gökhan Kaya’nın aktardıklarından bir bölümü şu şekilde: “Sabah gazetesi Mustafa Kaya imzasıyla yayımlanan haberi şu başlıkla vermiş: “Meyhane çıkışı sokakta öldü,” aynı haber Takvim’de ise doğrudan “İçki öldürdü” başlığıyla verilmiş.
Bu başlıklara baktığınızda ne anlaşılıyor? Burçin Tuncer içki nedeniyle öldü. Habere baktığınızda ise polisin numune aldığı ve sahte içki ihtimalinin araştırıldığı yazılıyor.

Demek başlığın hemen altına indiğinizde özü itibarıyla başlığın yalanlandığını görüyorsunuz. Takvim gazeteleri siyasi iktidarın ‘içki karşıtı kampanyasını’ desteklemek için bir insanın ölümüne ilişkin bilgileri çarpıtarak haber uydurmaya utanmıyorlar mı?
Bir insanın hayatı sizin ucuz propaganda malzemeniz olacak kadar değersiz mi? (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

4 yıldır asansör tamir edilmediği için öldüler

SONRAKİ HABER

Ahmet Hakan’dan Barlas’a 7 tavsiye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...