28 Mayıs 2011 09:23

Anadolu sevdalılarına destek

ASKERİ Darbelerin Asker Muhalifleri (ADAM) Platformu temsilcileri, Gölbaşı ilçesi girişinde polis tarafından kuşatma altına alınan “Anadolu’yu Vermeyeceğiz” yürüyüşçülerini ziyaret edip yemek verdiler.HES’lere, suyun ticarileştirilmesine ve nükleer santrallere karşı Anadolu’nun muhtelif kentlerinden y&uu

Anadolu sevdalılarına destek
Paylaş

ASKERİ Darbelerin Asker Muhalifleri (ADAM) Platformu temsilcileri, Gölbaşı ilçesi girişinde polis tarafından kuşatma altına alınan “Anadolu’yu Vermeyeceğiz” yürüyüşçülerini ziyaret edip yemek verdiler.

HES’lere, suyun ticarileştirilmesine ve nükleer santrallere karşı Anadolu’nun muhtelif kentlerinden yürüyerek yola çıkan, ancak Ankara’ya girişleri polis tarafından engellenen yürüyüşçülerin Gölbaşı ilçesi yakınlarında bekleyişleri sürüyor. Bir benzin istasyonu çevresinde konaklamak zorunda kalan yürüyüşçüler, tuvalet dahil günlük gereksinmelerini karşılamakta zorluk çekiyorlar.

“Yağmur” ve “Bulut” isimli develeriyle birlikte yürüyüşe katılan Sarı Keçililer Derneği Başkanı Pervin Çoban Savran, yürüyüşün Çankaya’da noktalanacağını belirterek, Anadolu’yu doğası, suyu ve kültürüyle yaşatmak isteyen herkesi eyleme destek vermeye çağırdı.

ADAM Platformu adına açıklama yapan Rahmi Yıldırım ise, “Anadolu’yu Vermeyeceğiz” sloganıyla yollara düşen eylemcilerin anayasal bir hakkı kullandığına dikkat çekti. Yıldırım, yürüyüşçülerin Ankara’ya girişlerinin engellenmesinin kanunsuzluk olduğunu vurguladı. Yürüyüşçülerin insanlık dışı koşullarda barınmak zorunda bırakıldıklarını da ifade eden Yıldırım, yaşanabilir bir Türkiye mücadelesi veren eylemcilerle dayanışmanın yurttaşlık ve insanlık görevi olduğu kaydetti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Buca göle döndü

SONRAKİ HABER

‘Halimizi gören yok’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...