23 Eylül 2013 17:12

Esad: Kimyasal silahlara muhalifler ulaşamaz

Suriye Devlet Başkanı Esad Çin CCTV’ye verdiği özel mülakatında kimyasal silahlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Esad ülkedeki kimyasal silahların tümünün özel şartlarda korunduğunu ifade ederek, muhaliflerin bu silahlara ulaşmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Esad, daha önce yaptığı açıkl

Esad: Kimyasal silahlara muhalifler ulaşamaz
Paylaş

Esad, BM silah denetçilerinin kimyasal silahların olduğu bölgeleri ziyaret etmelerinin güvenlik sorunu oluşturduğunu söyledi. Esad, kimyasal tersaneleri ile ilgili belgeleri de BM’ye sunduklarını belirtti. ABD, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’nin kimyasal silahlarını uluslararası denetime açması teklifini eleştiren Esad, “Onlar hayali bir düşmanla savaşıyor.” dedi.

Olası askeri operasyon konusunda endişe etmediğini ifade eden Esad, “Anlaşma ile ilgili bir endişe taşımıyorum. Suriye bağımsızlığından itibaren imzaladığı tüm anlaşmalara sadık kalmıştır. Yapmayı taahhüt ettiğimiz her şeyi yerine getireceğiz. Suriye’ye askeri operasyona argüman bırakmayacakları konusunda Çin ve Rusya’ya güveniyoruz.” ifadesini kullandı.


KGAÖ’DE AFGANİSTAN VE SURİYE GÜNDEMİ

Rusya’nın öncülüğünde kurulan Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) ülke liderleri Rusya’nın Soçi kentinde bir araya geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ev sahipliğinde gerçekleşen zirvede Afganistan ve Suriye kaynaklı tehditlere karşı alınacak önlemler müzakere edildi. Kremlin danışmanı Yuri Uşakov, Soçi’de liderlerin ikili ve geniş katılımlı toplantılar yaptığını, güvenlik iş birliğini daha ileriye taşıyacak yeni belgelerin imzalanacağını söyledi. Zirvede KGAÖ çerçevesinde oluşturulacak askeri birliklerle Afganistan-Tacikistan sınırının güçlendirilmesi öngörülüyor. Bölgesel ve uluslararası konuların da zirvede müzakere edileceği kaydedildi.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Rehine kabusu bugün de sürdü

SONRAKİ HABER

4 yıldır asansör tamir edilmediği için öldüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...